Dagbok

Bruk refleks!

Før 1973 var søndag ukens første dag. 1. januar det året var den ikke lenger det, den ble nedgradert til å være ukens siste, og mandag overtok teten i uka. Det var så klart etter en omfattende debatt i Stortinget, hvor de som ønsket det fikk argumentere for at søndag burde være ukens første dag, siden Jesus hadde stått opp fra de døde den dagen.

Siden de færreste av oss har evnen til å stå opp fra de døde, har jeg en innstendig oppfordring denne søndagen.

BRUK REFLEKS!

Argumentene for refleks er kjent for de fleste. Etter gjentatte opplevelser med vandrende skikkelser i mørke klær, på mørke steder, med hodetelefoner og null vilje til å se til siden, må jeg minne om følgende: Det hjelper ikke å ha rett når du først har blitt påkjørt!

Selvfølgelig skal bilisten vise hensyn og følge godt med. Alltid. Men, når det er mørkt overalt, og folk uten refleks velger å gå rett ut i veien, uten forvarsel, oppstår det farlige situasjoner. Til og med dødelige. Selv ikke en bilist har nattsyn av militær standard. Hvis du ikke er så nøye med ditt eget liv, så tenk på hva du utsetter bilistens liv for – hvis du ofrer deg for dine rettigheter som myk trafikant. Vedkommende skal leve videre med minnene om ditt kamikaze-livs siste sekunder. La oss ta vare på hverandre, også i trafikken. Bruk refleks hvis du skal vandre langs veien. Bilen må ha lys, du må ha refleks. Bilisten har ansvar, men du kan hjelpe til.

Jeg har herved skapt enorm fallhøyde for meg selv. Jeg er som alle andre, og refleksen er ikke alltid på plass. Fra og med i dag må den være det.

Bambi i trafikken

Rådyrene er naturlig nok fritatt for refleksbruk. De har tydeligvis også alle rettigheter til å kaste seg ut i veien, rett før bilen min. I videoen over ser du en bambi som skulle krysse mitt spor i morges.

Farsdagen har ellers vært fin, takk! Jeg håper din søndag også har vært det. Nå grubler jeg over mikrostater og verdens lengste orgel-konsert… Kanskje noe for morgendagen?

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *