Dagboken fra radiolivet

Over 100.000 tomme orkestre i Kina

Over 100000 tomme orkestre i kina

Det er over 100000 tomme orkestre i Kina. I hvert fall hvis vi oversetter Karaoke med «Tomme orkestre». På Japansk betyr det noe slikt, og i Kina er det over 100000 (ja, hundretusen) karaoke-barer. Karaoke oppstod fordi en restaurantør i Kobe i Japan ba folk om å komme på scenen og synge til platene hans, en kveld hus-bandet ikke møtte opp. Slik ble karaoke født.

Verdens lengste karaoke-marathon er omtalt i Guinness rekordbok og varte i 101 timer 59 minutter og 15 sekunder… Jeg lurer veldig på hva det var som forårsaket at Leonardo Ploverelli fra Italia ikke holdt ut i 45 sekunder til? 102 timer, – mye «rundere»… Det må ha vært noe som inntraff.

Det er julebordstid og noen og enhver kan vel oppleve å ramle inn på en karaokebar etter middag. Hvis du velger deg «Billie Jean» av Michael Jackson, tilhører du flertallet av karaoke-sangere. Det er nemlig verdens mest valgte karaoke-låt. Rekorden for flest deltakere i en karaoke-sang ble satt på Bristol Motor Speedway i Bristol, Tennessee da 160.000 mennesker sang med til «Friends in low places» med Garth Brooks. Jeg er usikker på forskjellen på allsang og karaoke i den sammenheng. Forskjellen må være lilla tekst nederst på skjermen. Det er over 100000 tomme orkestre i Kina, så der kan de slikt bedre enn i Tennessee. De er flere også.

adult white and brown English bulldog on grass with harness leash

Vi var innom rekordboken til Guinness. I den boken finner vi Otto, en engelsk bulldog som har en solid rekord på skateboard. Han står gjennom en tunnel av 30 menneske-bein (det vil si 60, for de har jo to hver) – og ingen har slått hans rekord fra 2015. Katten Himmy står i samme bok som «verdens feiteste katt» og slangen Medusa som verdens lengste slange i fangenskap.

Rekorder har alltid vært fascinerende. Men, visse rekorder vil vi helst være foruten. For eksempel «smitterekorder».

Det måtte en ny variant av pandemi-viruset til for å sette slike rekorder i Norge, og den varianten kjenner vi som Omikron. Det betyr visst «liten O» (o – mikro), i motsetning til «stor O» (o – mega). Det er den 15. bokstaven i det greske alfabetet.

WHO har allerede Alpha, Beta, Gamma, Delta, – og de mindre utbredte Lambda og MU-variantene. Men, de har hoppet over en del bokstaver, fordi de mener at assosiasjonen til en pandemi vil få uforholdsmessige store konsekvenser. Deriblant Epsilon, Zeta, Eta, Theta, Iota, Kappa, Nu og Xi.

Ingen ønsker flere varianter, men skulle det komme en neste skal den, logisk sett, hete «Pi». Det kan kanskje unntas, for matematikkens del. Da er det «Rho», men de vil kanskje bero? Da kommer Sigma. Hvis ikke blir det «Tau», problematisk for båtfolk? Neste er «Upsilon»… Vi vil helst ikke ha den, uansett.

Mine tanker går til de 9 bedriftene i Norge som heter Omikron/Omicron. Det kan ikke være gøy akkurat nå. Men, tenkt på Corona fra Mexico. Halve USA sa at de aldri ville kjøpe det igjen, men tallene viser at all PR er god PR.

Skål!

Hør gjerne HC og Andrea i Allvisen NRK Radio

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *