Dagbok

Dildo, chili eller Pippi?

Det er mindre enn 3 måneder til jul, i dag bare 64 dager til den første luken i adventskalenderen skal åpnes. For du skal vel ha adventskalender?

Det snakkes mye om inflasjon om dagen. Dessverre er det den typen som øker renten og senker kjøpekraften. La oss heller snakke om inflasjon i adventskalendere!

white and black wooden wall decor adventskalender
Dildo, chili eller Pippi? Hva finner du i din adventskalender?

Advent handler om å vente. Vente på den som fødes i en krybbe, – i følge bibelen. Alle vi som allerede er født må forholde oss til et vell av adventskalendere. Da jeg var liten hadde kalenderne morsomme bilder på forsiden, og små sjokolader eller vingummier inne i hvert av de 24 rommene, bak luker som ble åpnet en etter en… Eller, alle sammen den 1. desember. Nam nam.

Så ble jeg litt eldre, og pappa begynte å lage gavekalender til søsteren min og meg. 24 små pakker med hverdagslige ting som pasta, til- og fra-lapper, krydder og håndklær. For eksempel.
Det gjør han fremdeles. Og jeg blir like glad hvert år.

Men, nå kan blant andre Nettavisen fortelle meg at jeg er håpløst utrendy. Godteri eller praktiske små-gaver er ikke det du vil ha i adventskalenderen i 2022.

La oss se på et lite utvalg av hva du kan finne på kalenderfronten i år.

Satisfyers premium kalender 2022, foto: Nettavisen.no

Satisfyer Premium julekalender 2022

«Denne erotiske adventskalenderen inneholder et variert utvalg av svært verdifulle overraskelser for deg. Sexy gaver for to, eller varme soloeventyr:
Satisfyer Advent Calendar Premium er en adventskalender for kvinner, menn og par – så det er den perfekte gaven til alle.

Premium adventskalender – interaktiv, vibrerende eller spesielt kosete: bak hver luke i adventskalenderen for par er det en forførende overraskelse som dere kan kjærtegne eller utfordre hverandre med. Se frem til en lidenskapelig førjulstid og tenn ilden igjen.»

Dildo, olje, analplugg, håndjern og pisk. Det er noe helt enn pasta og håndklær, tenker jeg. Det er morsommere å være voksen i desember nå enn på 90-tallet.

Men, det er ingen grunn til å nøye seg med èn kalender, vel? Setter du fyr på soverommet, kan du like gjerne antenne kjøkkenet også?

Chili Klaus, Jingle Balls foto: Nettavisen.no

Julekalender Chili Klaus Jingle Balls 2022

«Glem den gufne sjokoladekalenderen – godterikalenderen fra Chili Klaus er forbeholdt de skikkelig modige! Chilien varmer ekstra godt i desemberkulden, og denne julekalenderen for voksne er smekkfull av chilikuler, og chilikarameller hver eneste dag frem til julaften. Dessuten skjuler det seg en spesiell overraskelse på nyttårsaften!»

Så her er det bare å finne frem brannslukkings-apparatet og glede seg!

Av alle de mange titalls julekalenderne i Nettavisens store julekalenderguide, er det Pippi-kalenderen som blir vårt siste eksempel. For etter erotiske eksplosjoner på soverommet og chili-bomber på kjøkkenet, er det hyggelig å leke med Pippi og vennene fra hennes univers, sammen med barna, i stuen.

Pippi Langstrømpe julekalender foto: Nettavisen.no

Pippi Langstrømpe Adventskalender 2022

«Julaften er en høytid som mange små ser frem til. Gjør at ditt barns venting på Julenissen føles litt kortere med denne fine julekalenderen. Bak hver luke skjuler det seg en overraskelse i form av en lekefigur fra Pippis verden, med alt fra Pippi selv til Tommy og Annika. Kalenderen inneholder sammenlagt 24 stk morsomme lekefigurer i plast.»

Og dette er bare tre av over 100 forskjellige adventskalendere på markedet. Minecraft og Fortnite, Lego og Mumi, øl-kalender, «English tea-kalender», lakrispipe-, kaffe- og sminke-kalender. Hvis du ikke heller vil ha verktøy-kalender, «Friends»- eller Volkswagen-kalender.

Utvalget er nærmest ubegrenset. Her har inflasjonen truffet oss minst like hardt som i økonomien.
Lykke til med adventskalender-valget, hvis du skal ha adventskalender. Et alternativ er alltid å la være.

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.