Dagbok

HC i Metaverset

I senere tid har en TikTok-video med Topp20-HC fra 1995 herjet på internett. I videoen snakker en 24 år gammel HC om Internett, på en måte som avslører at han er litt skeptisk. Den tabben skal jeg ikke begå igjen, så nå er HC i Metaverset.

HC i Metaverset
Velkommen til mitt ringe hjem i Metaverset

Når gikk det galt?

I 1993/1994 var noen studenter ved Høgskolen i Østfold så snille å opprette egne sider til meg på det da helt nye internettet. Det var i kjølvannet av at jeg hadde sagt på radioen at «internett kommer aldri til å bli noe av… gå heller ut i naturen og klatre i trærne… det gir deg mer verdi for fremtiden», – eller i hvert fall noe i den duren…

Slike ord må man bite i seg 30 år senere. Slike feil skal jeg ikke begå igjen, så nå er HC i Metaverset.

Det er imidlertid fristende å gjenta seg selv, når vi ser hva Metaverset er i dag. Det skrives om milliard-investeringer og fremtidens tilværelse for alle i det parallelle metaverset, men det ser ikke akkurat ut som en milliard. Heller en femmer! Det minner i grunnen ganske mye om det internettet jeg avskrev på 90-tallet.

Blir det annerledes denne gangen, HC?

Nå forstår jeg selvfølgelig alt mye bedre. Nå aksepterer jeg at det Metaverset vi ser i dag, bare er begynnelsen. At det utelukkende er simple eksempler som industrien lar oss titte på, mens de på bakrommet utvikler en fantastisk 3D-verden hvor vi alle kan møtes og leve livene våre. Enda mer spektakulært og fargerikt enn her i vår egen virkelighet…

Jeg vet at jeg høres litt ironisk ut nå. Og det er jeg kanskje også. Samtidig er det ikke bare frykten for å ta feil (igjen) som gjør meg nysgjerrig. Jeg er oppriktig spent på hva vi får oppleve når «det virkelige» Metaverset åpner på et tidspunkt. Og for sikkerhets skyld er jeg tidlig ute, så nå er HC i Metaverset.

Hva blir Metaverset?

Hva er det Adidas, Microsoft, Meta (tidl Facebook) og alle de andre gigantene investerer i? Hvordan vil det se ut? Og hvordan skal du og jeg få tilgang til det? Blir det mange «portaler» fra vårt kjente internett og over i Metaverset? Blir det mange Metavers?
Blir det så virkelig at vi kan oppleve verden uten å reise oss fra stolen? Vil et par VR-briller erstatte flybilletter og hotellrom? Vent litt… Hvis det er tilfelle, vil jeg ikke være med allikevel.

Om jeg ikke vil reise i Metaverset, må jeg innrømme at jeg synes det høres helt fantastisk ut å lære ting der. Lete etter informasjon om Julius Cæsar, og så plutselig stå der foran ham, ansikt til ansikt, i tidsriktig legionær-uniform. Mens keiseren taler om seg selv i tredje person og beordrer meg til kamp i Gallernes rike.

Jeg tenker også at det blir morsommere å handle på nett og gå på museum. Jeg kan til og med se for meg at det kan bli hyggelig å treffe venner der. Jeg tror at utestedene kommer til å se bra ut, for byggekostnadene bør jo bli lavere når det er grafikk og ikke materialer som benyttes. Eller?
Lyden kommer sikkert til å bli bra. Og prisene lavere. Altså, kanskje en billett for å komme inn, men glasset må jeg jo fylle med væske fra eget kjøleskap. Tror jeg…

Hjemme hos HC i Metaverset
En helt grei utsikt for en over snittet selvopptatt fyr… Det er godt det bare er i Metaverset

Mens jeg venter på svar om hvordan Metaverset blir når det er ferdig, sitter jeg i stuen min i det samme Metaverset og ser på utsikten. For nå er HC i Metaverset. Og som alle vet, på internett er ting litt annerledes. Jeg sier det bare fordi jeg ikke har bilder av meg selv i stuen min IRL.

Jeg har ikke kjøpt meg eiendom ennå. I Metaverset, altså. Men, jeg ser ikke bort i fra at en digital eiendomsmegler kommer til å selge meg en jordflekk der en dag. Eller, forresten, – jord?

Du er hjertelig velkommen på besøk. Du finner meg her.

Om ikke lenge åpner også portalen metaversportal.no, hvor jeg kommer til å dele det jeg lærer om Metaverset med deg og alle andre som vil vite mer.

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.