Dagboken fra radiolivet

HC og Andrea er på plass!

Mandag 7. november 2022 hadde vi første sending fra nytt studio i Fredrikstad. HC og Andrea er på plass!
NRK Østfold har flyttet inn i Stadion 21 på Kråkerøy, langs elvens bredd. Her har vi fått det veldig fint.

HC og Andrea er på plass
Nye studio K2 i NRKs nye lokaler i Fredrikstad

Nytt og moderne

Vi var veldig glade i lokalene til NRK i Gamlebyen i Fredrikstad. Helt ærlig var jeg til og med litt skeptisk til å flytte. Man vet hva man har, men ikke hva man får, er det noe som heter. I dette tilfellet har vi fått noe som er mye bedre, mye mer moderne og ikke minst mye enklere å jobbe med.

Som radiomann gjennom 38 år, har jeg vært med på flere teknologiskifter i radio. Først da vi gikk fra LP-plater og singler til CD-plater, så overgangen fra spolebånd til digitale opptakere. Neste ut var overgangen fra cd-plater til digitale filer på skjerm – og nå sist, fra miksebord med fadere til skjerm med touch-knapper og -fadere.

HC og Andrea er på plass
Det er ikke lenger miksebord i NRKs radiostudioer. Her er mikseren. På touch-skjerm.

Laget for kreativ prosess

Mest skeptisk var jeg nok til overgangen fra miksebord til touch-skjerm. Hvem i alle dager kan lage radio på en skjerm? Det må da ha vært en grunn til at radio-produksjon i all tid har vært ensbetydende med å forholde seg til en mikser. Jeg ba pent om å få beholde miksebordet.

Etter tre dagers bruk er det helt klart for meg at NRKs beste folk har vært på saken når det nye studioet skulle utvikles. Da vi gikk fra plater til filer, husker jeg at systemet fremstod som laget av ingeniører, på ingeniørers logiske og teknologiske vis. Det var greit nok, men ikke optimalt for oss som skulle bruke det. Ingen av de ingeniørene på 90-tallet hadde laget så mye som et minutt radio, var min antakelse den gangen.

De som har utviklet NRKs nye radiostudioer, har åpenbart gjort det med utgangspunkt i dem som skal bruke det. Sånne som meg. Alt er intuitivt. Alt er logisk – sett med mine øyne.

På den måten har NRK endret seg, også teknologisk. Det som en gang var en ingeniør-styrt bedrift, med høyt utdannede teknologer, har blitt et kreativt mediehus med fokus på de som preger lyd, bilde og tekst i alle NRKs kanaler. Jeg mener det er en riktig utvikling, og at ringen med det er sluttet. Tusen takk til alle flinke folk som har vært involvert. Dere overgikk mine forventninger!

HC og Andrea er på plass
Fasaden på Stadion 21, 1671 Kråkerøy
HC og Andrea er på plass
NRK Østfold
Velkommen til NRK Østfold

HC og Andrea er på plass

HC og Andrea sender på NRK P1 hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl 17.00 til 19.00.
Du er hjertelig velkommen til å lytte. I tillegg kan du høre oss over hele verden. Når du vil!

Benytt APPen NRK Radio og finn oss der. Det er lett! Du kan også lytte til oss på nett. Der finner du alle programmene vi har laget.

HC og Andrea er på plass
HC og Andrea er på plass. Her med den nye premie-koppen vår

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.