Dagbok

Lær deg Tai Chi

Tai Chi er noe eldgammelt nytt du kan lære deg. Lillian er instruktør i Tai Chi og holder kurs i Sarpsborg, Gamlebyen i Fredrikstad, Rolvsøy og på Kråkerøy. I tillegg har hun kurs på Holtet, Nordstrand i Oslo. Lær deg Tai Chi hos Lillian.

Lær deg Tai Chi hos Lillian

Hva er Tai Chi?

Tai Chi, også kjent som Tai Chi Chuan, er en kinesisk kampsport som har blitt praktisert i flere århundrer. Vi fokuserer på å bevege kroppen på en rolig og jevn måte, samtidig som man opprettholder en dyp og avslappet pust. Bevegelsene er sakte og flytende, og blir ofte beskrevet som en form for «meditasjon i bevegelse».

Tai Chi ble opprinnelig utviklet som en kampsport, men det er nå vanlig å praktisere den som en form for trening for å forbedre helse, avslapning og balanse. Sporten har rekke helsefordeler, inkludert å redusere stress og angst, forbedre søvnkvalitet, styrke muskler og ledd, og forbedre balanse og koordinasjon. Tai Chi utføres vanligvis i en gruppe eller alene, og kan praktiseres av mennesker i alle aldre og fysiske evner. Det er også en vanlig form for trening blant eldre voksne, da det er en lav-impact trening som kan utføres med liten risiko for skader. Lær deg Tai Chi med Lillians kurs.

Hvorfor skal du lære det?

Det er mange fordeler ved å trene Tai Chi, både fysisk og mentalt. Her er noen eksempler:

1. Øker fleksibilitet: Tai Chi bevegelsene er designet for å strekke og styrke muskler og ledd, og kan derfor bidra til økt fleksibilitet og mobilitet.

2. Forbedrer balanse: Tai Chi krever at man holder seg i balanse mens man beveger seg, og dette kan bidra til å forbedre balansen og redusere risikoen for fall.

3. Reduserer stress og angst: Tai Chi inkluderer en fokusert oppmerksomhet på pusten og bevegelsene, som kan bidra til å redusere stress og angst og forbedre mental helse.

4. Øker styrke: Tai Chi bevegelsene kan bidra til å øke muskelstyrken i hele kroppen.

5. Forbedrer kardiovaskulær helse: Selv om Tai Chi er en lav-intensitets trening, kan det likevel bidra til å forbedre kardiovaskulær helse ved å øke hjertefrekvensen og blodstrømmen.

6. Reduserer smerte og stivhet: Tai Chi kan bidra til å redusere smerte og stivhet i ledd og muskler, spesielt hos personer med kroniske smerter eller revmatisk sykdom.

7. Forbedrer søvnkvalitet: Tai Chi kan bidra til å forbedre søvnkvaliteten og redusere symptomer på søvnløshet.

Dette er noen eksempler på fordelene ved å trene Tai Chi. Mange flere kan oppleves, avhengig av individuelle forutsetninger og behov.

Hvordan kan du lære det?

Sjekk ut Lillians nettsider. Der kan du lese mer om Tai Chi og Qi Gong – og du kan lære mer om kursene hennes. Sjekk ut kurs-oversikten og meld deg på! Lær deg Tai Chi i år!

Lær deg Tai Chi med Lillian

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.