Dagbok

Husker du HCs musikkquiz?

I 2023 lager HC online quizzer med moderne teknologi. Denne er fra Byebuy.tv og muliggjør både offline og live gjennomføring av quiz. Med svar direkte på skjerm, høy kvalitet på lyd og bilde og samtidig sending til ubegrenset antall nettsteder. Men, husker du HCs musikkquiz på TVNorge? Det var en god, gammeldags show-quiz.

Husker du HCs musikkquiz?

HCs musikkquiz på TVNorge

Mandag 8 mars 2004, klokka 21.30, var premieren for HCs quiz på TVNorge. Programmet ble laget i stort TV-studio med to konkurrerende lag. TVNorges nye satsningsprogram fikk flotte kulisser og grafikk.

Mottakelsen var slett ikke verst. VG skrev:

«HCs Musikkquiz», som hadde première på TVNorge i går kveld, kunne like gjerne vært kalt Hvermannsens musikkquiz. Uten at det ligger noe negativt i det. Tvert imot.
Opplegget er på ingen måte nytt. Her er det ingen som har funnet opp hjulet enda en gang. Men Hans Christian Andersen, eller HC, har en lett og ledig stil.
Ukomplisert og vennlig, og ikke minst informativ.
Store og små innspill som supplerte svarene, var med på å skape en brukbar helhet ut av dette programmet. Kjendisene var selvfølgelig der, men de ble brukt på en behersket måte. Morsomt og helt naturlig kom forskjellige kjente mennesker inn med sine helt personlige tre på topp. Riktig, relevant og underholdende.
Dermed fikk hvermannsen-deltagerne hovedrollen. Noe som både kler programmet og konseptet.

Også Aftenposten likte det de så:

Hygge med musikk
«HCs Musikkquiz», TVNorge kl. 21.30
HC Andersen introduserte sitt nye program som et program der vi skal «hygge oss med musikk». Og hyggelig ble det, mellom to lag med to musikkinteresserte på hver, som konkurrerte.

HC har laget et løssluppent, upretensiøst og koselig spørreprogram om musikk, der det ikke er særlig spennende å finne ut hvem som vinner konkurransen.
Man bør nok være middels musikkinteressert for å få noe ut av programmet, ellers daler underholdningsverdien fort. Alle synes neppe det er gøy å lære hva T’en i T. Rex står for.

Men programmet er ikke like vanskelig som «Kontrapunkt» eller quizene på pubene.
Så synes du det er gøy å teste musikkunnskapene dine, er programmet severdig. I tillegg til å være et spørreprogram, er «HCs Musikkquiz» nesten like mye et program som handler om folks musikksmak.
I hvert program skal de to lagene ha hver sin kjente hjelper, i går var det Brita Møystad Engseth og Asgeir Borgermoen, og du får greie på deres topp tre album.
I tillegg var det innslag der Rune Nilsson, Christer Falck og Simone fra D’Sound opplyste om sine favorittalbum. Både spørsmålene og de mange musikkvideosnuttene programmet inneholdt, var ikke ny og populær musikk. Det dreide seg mer om Wham!, Beatles, Kiss, Gary Moore, Bon Jovi og Postgirobygget.
Et spørreprogram om musikk bør selvsagt ha innslag fra rockehistorien, men HC kunne med hell også inkludert dagens musikk for å gjøre programmet mer aktuelt, og fjerne seg litt fra «husker du»-faktoren som preget premièren. Særlig for å gjøre seg interessant blant yngre seere.

Markedsføringen

Det var første gang i livet på «billboards» rundt i landet, for meg. Programmet markedsførte TVNorge på buss-skur og store vegger over hele Norge.

Husker du HCs musikkquiz?

En overrasket svigermor i Rakkestad, tok dette bildet da unge HC dukket opp i stort format tvers over veien for byggefeltet hennes. Jeg skvatt selv, da jeg skulle gå til bussen den morgenen, for 19 år siden. Husker du HCs musikkquiz? Det hender jeg fremdeles treffer folk som gjør det, og senest i helgen som var møtte jeg en av deltakerne på konsert.

HCs quiz i 2023

Nå lager jeg quizzer online og du finner dem, blant andre steder, her på hcandersen.no (forsiden).
Vi presenterer nye spørsmål hver uke i vår «offline» quiz (altså ikke direkte, men i opptak). Premien i «offline»-quizzen er 500,-. Hvis vinneren har delt quizzen vår i sosiale medier, ganges premiesummen med 10.

En gang i måneden holder vi live quiz. Der trekker vi vinneren fra offline-quizzen, og gjennomfører en lengre quiz. I vår live quiz er det 5000,- i premie. Det vil si at du som er med på HCs quiz kan vinne inntil 10.000,- pr måned.

Spørsmålene er fra katagorier som sport, historie, kultur, musikk og kuriosa.

HCs quiz på din nettside?

Nettsidene som har HCs quiz opplever økt besøk og økt salg. Det sier seg nesten selv. Quiz trekker publikum, og når disse deler quizzen i sosiale medier, øker trafikken. Flere besøk medfører flere salg.
Det er bedre å skape aktivitet inne på dine egne sider, hvor du selger varene dine, enn i sosiale medier. For å si det på en annen måte; salg er bedre enn «likes».

Det er både enkelt og rimelig for deg å få HCs quiz på din nettside. Det tar ikke mer enn et par dager.

Ta kontakt i dag, så kan du øke trafikken og salget på nettsiden din i løpet av kort tid!

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.