Dagbok

På vei mot selvforsynt

For under en uke siden startet årets grønne prosjekt. Etter flere år med tomater og chilli som aldri har modnet, og et par sitrontrær og et avokadotre som har takket for seg, bestemte jeg meg. 2023 blir året for salat. For, som jeg sier, – salat er mat. Jeg er på vei mot selvforsynt.

Salat dag 5

I denne saken kan du lese om hvilke salat-typer jeg gikk for. Sentralt i valget var stikkord som vokse-villig, raskt-voksende, smaksrik og delikat. I dag er 5. dagen, og jada… Man kan allerede se noe grønt. Om enn bitte-lite.

På vei mot selvforsynt

Erfaringer så langt – på vei mot selvforsynt

Jeg har husket å vanne daglig. Jeg har vannet tidlig på dagen. Før solen kommer til der salat-pottene står. Foreløpig har jeg vannet med beskjeden mengde vann. Solen står rett på pottene fra ca kl 12.00, omtrent til den går ned.

Jeg benyttet vanlig så-jord fra Europris.

Ingen gjødsel så langt. Usikker på hvilke av sortene som spirer. Mye kan tyde på at alle er på vei.

På vei mot selvforsynt

Og plutselig ble jeg far til et Kiwi-tre

På lørdag fikk jeg et Kiwi-tre av en snill venn. Hun hadde kjøpt det i en blomsterbutikk, og selgeren hadde sagt at Kiwi er et enkelt tre å holde. Det tåler til og med frost! Jeg har lest litt om Kiwi-trær i hagen her.

Så nå er jeg godt på vei mot Kiwi-frukter. Jeg tror nok det tar et par-tre år, men en vakker dag blir det selv-odlet Kiwi på frokost-bordet.

På vei mot selvforsynt

Og som om ikke det var nok…

Jeg klarte ikke å la være. Som sagt tidligere, det flotte avokadotreet mitt døde. Det druknet. Men, jeg har plantet nye avokado-stener, og i dag har de første bladene kommet opp av jorden.

Det blir bildet av avokado-treet i neste salat-rapport. Følg med på mitt grønne prosjekt, – hvis du vil!

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.