Dagbok

Svaret er 42 – Level 42

Og hva er i så fall spørsmålet? Jo, det kan være så mangt. For eksempel; Hvem ga meg min beste konsertopplevelse siden 80-tallet, i Foynhagen i Tønsberg på lørdag?
Det er som i universet, i følge Douglas Adams «Haikerens guide til galaksen» – svaret er 42 – Level 42!

Svaret er 42 - Level 42

Ingen Level 42 uten Mark King

Visst er jeg stor fan av Mike Lindup. Og bandets andre konge, Nathan King (på gitar). Og også trommis Pete Ray Biggin. Men, det hadde ikke vært Level 42 uten Mark King. Bassen er senket litt lenger ned på kroppen siden 80-tallet, men spillet er like ekstravagant som den gang. Jeg tør til og med påstå at han er enda bedre i dag enn noen sinne. Og så legger jeg til at jeg tror at Level 42 slik det spiller i dag, er på sitt beste noen gang.

Mark King avslutter «Livin´it up Tour»-konserten i Foynhagen i Tønsberg, 27. mai 2023

Level 42 har gitt ut 14 studioalbum, de har hatt 18 TOPP 40 singler i UK og de har solgt ut Wembley over 20 ganger. Samlet har de solgt over 30 millioner album. De fleste hittene var å høre fra scenen i Tønsberg på lørdag.

Bilder fra konserten

Level 42 har selv postet bildene fra Foynhagen på sin Facebook. Du kan se dem nedenfor.

En stor opplevelse

Det kan godt hende jeg har mistet både hode og integritet, etter å ha nærmest dyrket dette bandet siden 1985. Men, det får så være. Dette er min blogg – og jeg hevder at jeg overvar den beste konserten på planeten på lørdag. Jeg kan ikke forstå at noen andre kan ha gjort det bedre akkurat da.

Kvelden lovet å være en nostalgisk reise for både gamle fans og nykommere, og den levde absolutt opp til forventningene.

Mens solen begynte å synke over den historiske byen, var atmosfæren på Foynhagen elektrisk. Fans i alle aldre samlet seg ivrig, iført Level 42-merchandise, og viste sin kjærlighet og dedikasjon til bandet. Forventningen hang i luften og var til å ta og føle på. Selv hadde jeg på meg t-skjorten fra «Staring at the Sun»-turneen i 1988/89.

Når lyset dempet seg, brøt jubelen løs fra publikum og overdøvet alle andre lyder. Level 42 entrer scenen, hilset av øredøvende applaus og jubelbrus. Mark King, bandets karismatiske frontmann og anerkjente bassist, fengslet umiddelbart publikums oppmerksomhet med sin signaturenergi og smittende sceneopptreden.

Svaret er 42 - Level 42

Låtene

Jeg innrømmer glatt at jeg ikke kan gjengi rekkefølgen på låtene. Inntrykkene strømmet på og både bandet og den super-tighte blåserekka sørget for flytende overganger og tendenser til live remixing av hittene. Alle de største hittene fra bandets plate-karriere, som startet 1981, kom som perler på en snor. Den levende lyden av bandets fusjon av pop, funk og jazz skapte en groove som var umulig å motstå. Publikum ble umiddelbart revet med i musikken, danset og sang med på hvert ord.

Gjennom hele kvelden leverte Level 42 feilfritt den ene hiten etter den andre, og viste frem sin musikalske dyktighet og tette samspill som band. Klassikere som «Lessons in Love,» «Running in the Family» og «Hot Water» fikk publikum opp og hoppe, de sang av full hals og gjenopplevde magien fra 80- og 90-tallet.

Et av høydepunktene på kvelden var utvilsomt Mark Kings bass-soloer. Hans virtuositet og unike slap bass-stil etterlot publikum målløse, og deres jubel og applaus runget gjennom lokalet. Det var et øyeblikk som viste den enorme talentet som har gjort Level 42 til en vedvarende kraft i musikkbransjen.

Svaret er 42 - Level 42

Foynhagen leverer

Bandets opptreden ble supplert av en imponerende visuell produksjon, med livlige lyssettinger, fengslende projeksjoner og en bakgrunn som tilførte dybde og atmosfære til showet. Kombinasjonen av musikken og den visuelle opplevelsen skapte en engasjerende opplevelse som tok publikum med inn i hjertet av Level 42s musikk.

Da kvelden nærmet seg slutten, forlot Level 42 scenen, bare for å komme tilbake øyeblikk senere for tre ekstranummer. Mark King spilte litt teater og la tydelig opp til at folk skulle få alle ønsker oppfylt. Publikum brølte av glede, sultne etter mer. Bandet ga sine dedikerte fans en uforglemmelig fremføring av «Love Games» og avsluttet kvelden med en eksplosiv versjon av deres ikoniske hit, «Hot Water». Energien i lokalet var uten sidestykke, og bandet forlot scenen til vill applaus, vitende om at de hadde levert en virkelig bemerkelsesverdig konsert. Svaret er, som alle vet, 42 – Level 42!

A night to remember

Level 42 sin «Living It Up» turné på Foynhagen i Tønsberg lørdag 27. mai 2023 var en minneverdig kveld. Bandets tidløse musikk, kombinert med deres engasjerende sceneopptreden, skapte en uforglemmelig opplevelse for alle til stede. Det var en feiring av deres musikalske arv og en bekreftelse på kraften i deres musikk. Mens publikum spredte seg, forlot de stedet med smil om munnen, vitende om at de hadde vært vitne til noe virkelig spesielt.

Nå er det bare å glede seg til å se dem igjen på Rockefeller i Oslo 20. november.

Level 42 anno 2023:

  • Mark King – bass, vocals, percussion (1979–1994, 2001–present)
  • Mike Lindup – keyboards, synthesisers, piano, vocals (1979–1994, 2006–present)
  • Nathan King – guitar, backing vocals (2001–present)
  • Sean «Skip» Freeman – saxophone, backing vocals (2001–present)
  • Pete Ray Biggin – drums, percussion (2010–present)
  • Dan Carpenter – trumpet, backing vocals, percussion (2013–present)
  • Nichol Thomson – trombone, backing vocals, percussion (2013–present)

Foynhagen er et trivelig sted, som setter en flott ramme på arrangementer som dette. I påvente av Level 42 på lørdag, fikk jeg også med meg Bjørn Eidsvågs konsert samme sted på fredag. Det var også flott!

En glad HC
Mai 2023

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.