Dagboken fra radiolivet

Vår-yr?

I radioprogrammet «HC og Andrea» på NRK P1 snakker vi om hva som helst. Du kan høre det her, hvis du vil. I går snakket vi om å være vår-yr, og ikke minst hvor glade vi er for at vi er mennesker når vi blir det. Du kan høre innslaget her.

Sex er en risiko-sport, for noen

Spesielt gutta bør være glade. For at de ikke er en honningbie, for eksempel. Honningbie-dronene (gutta) overlever nemlig ikke forplantnings-akten. Penis eksploderer nemlig når jobben er gjort. Dette dør dronen av. Et annet kuriosa er at tuppen av det eksploderte utstyret blir sittende igjen i hunnen, som en slags genital kork, slik at dronens levering ikke skal renne ut og gå til spille.

Vår-yr kneler? Pass deg!

Det er også enkelte kakerlakker som ikke overlever. En kneler (i kakerlakkfamilien) lever farlig under akten. Hunn-kneleren har nemlig rykte på seg for å være veldig sulten. Midt i akten er det helt normalt at hunnen spiser hann-knelerens hode. Naturen har tatt høyde for dette, og sørget for at hann-kneleren kan gjennomføre parringen uten hode. Etterpå er den naturlig nok ferdig. Med alt. Den rekker knapt å angre på at den ble vår-yr.

Vår-yr? Det er skummelt å være en kneler under akten. Green grasshopper on green leaf macro photography

En kneler. Fremdeles i live.

Hunn-katter finner flere fedre

Hunn-katten er, i følge Forskning.no, svært løse på tråden. Hunnkattens eggløsning kommer nemlig som en følge av paring. Det betyr at hun kan få et kull hvor ungene har både to og tre forskjellige fedre.

Når hunnkatten parer seg på nytt, kanskje noen timer etter første paring, skjer det en ny eggløsning.
– Hannkattens edle deler er nemlig utstyrt med pigger som har til oppgave å stimulere skjedeveggen, og dermed stimulere eggløsningen, forklarer professor Bjarne Braastad ved NMBU, som har skrevet flere bøker om katter. Dermed vil en hunn-katt som har sex med flere hann-katter i løpet av en dag eller to, meget mulig føde flere kattunger med forskjellige fedre, når fødselsdagen kommer.

Du kan lese mer om hvor glade vi skal være for at vi ikke er dyr, her.

Ny sending i dag

Klokka 17:03 er det en ny mulighet til å høre HC og Andrea på NRK P1. Enten på dab eller i appen NRK Radio. Du finner oss her. Bli med på hverdagsfesten!

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.