Dagboken fra radiolivet

Dag Brandth

28. juni var haldenseren Dag Brandth sommergjest i «Eftan» hos HC. Dag, som var popstjerne allerede som 15-åring, i gruppa Shatoo, er også produsent, skuespiller, showmann og en veldig god vokalist.
Du kan høre hele intervjuet med Dag her. Han er gjest i den siste av de tre timene med «Eftan» denne onsdagen. Han var med oss, direkte fra en cafè på flyplassen på Gran Canaria, hvor han ferierer i en uke.

Dag Brandth
foto: selfie, Dag Brandth

Shatoo

Det er 36 år siden Shatoo slo igjennom. Gutta var 15-17 år gamle, og i løpet av kort tid ble de sammenlignet med A-ha, og konkurrerte om publikum med Creation. Det var en morsom, utfordrende og til tider tøff periode, som Dag ikke ville vært foruten. Det ble to Shatoo-plater og et solo-album for Dag på 80-tallet. Det meste er sagt om Shatoo, så nå vil han gjerne se fremover.

Shatoo gjør comeback

Våren 2023 har Shatoo gått viralt i enkelte områder på østlandet. Det er låta «Movies» som er løftet fram av russ og andre ungdommer. Det har medført at flere festivaler rundt i landet nå ønsker Shatoo tilbake på scenen. Dag er ikke vond å be, og ei heller Calle og Øyvind. Originalbesetningen er sammen igjen, og Dag er i ferd med å ferdigstille en helt ny plate. Det blir flere konserter i løpet av høsten.

Mannskor og musikal

Dag har alltid har sansen for kraften i lyden av et mannskor. Derfor har han samlet omtrent 40 mannfolk og etablert Byparken Mannskor i Halden. De holder konserter, og folk kan oppleve dem i nettopp Byparken i Festningsbyen. I 2025 skal Dag også har premiere på en musikal han skriver sammen med sin kompis Trond Henriksen. Det er en musikal om utenforskap, og målet er å ta vare på ungdommen.

Pandemien ble studietid

Dag har alltid savnet kunnskap om produksjon og teknikk. Under pandemien kurset han seg selv, og nå har han ferdigstilt et proft studio i Halden. Der spiller han inn all musikk, og neste uke blir hans egen versjon av Cornelia Jacobs Eurovision-bidrag 2022 tilgjengelig på Spotify.

Dag har alltid mange jern i ilden og har det best når det skjer ting. Han forteller mye mer om det i intervjuet på NRK Østfold. Du kan høre sommergjesten Dag Brandth, direkte fra Kanariøyene, her.

Sommergjestene 2023

19. juni    TERJE FORMOE
20. juni    ULRIKKE BRANDSTORP   (IKKE HC  –  (The Weeknd-konsert)  Siw M er programleder)
21. juni   PETRONELLA BARKER
22. juni   INGEBORG WALTHER
23. juni   ATLE JENSEN

26. juni  Stine Bjørnstad, FRU BLOM
27. juni  KYRRE FRITZNER
28. juni  DAG BRANDTH
29. juni CHARTER-HILDE
30. juni PATRIK STENSETH

3. juli   CATHRINE IVERSEN
4. juli    INGRID BJØRNOV
5. juli    KIRA
6. juli    OLE EVENRUD
7. juli    DENNIS STORHØI

10. juli   TRYGVE SKAUG
11. juli   FRIDE og ROGER AMUNDSEN
12. juli   LISA AISATO
13. juli   TERJE ALSVIK WALLØE
14. juli   ATLE HOFF

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.