Dagboken fra radiolivet

Fru Blom – Stine Bjørnstad

Mandag 26. juni var Stine Bjørnstad sommergjest på NRK Østfold. HC fikk besøk av Rakstingen som for mange er bedre kjent som Fru Blom. På dåpsattesten står det Stine Marie, men til daglig lyder hun bare navnet Stine.

Fru Blom – Stine Bjørnstad er best kjent for butikken sin i Rakkestad – midt i Østfold – og årene hun var på TV, i programmet «Hagen Min» på NRK 1. Mange tror hun er snekker, men det er det mannen som er.

Fru Blom - Stine Bjørnstad

Oppskriften for suksess

Stine Bjørnstad er ikke i tvil. Grunnen til hennes suksess i Rakkestad er de flotte ansatte og det å ha en tanke bak. Stines tanke er at ingenting er umulig, det finnes ikke noen grunn til at man ikke skal finne det samme i bygda Rakkestad som i byen Oslo, – OG, når man finner det på bygda skal det ha like god kvalitet som i byen.

Med dette som bakteppe startet Stine Fru Blom i 2017. En liten butikk og cafè med håndplukkede varer av høy kvalitet. Siden har hun bygd på flere ganger og nå er hele bygården i bruk. Bak den grønne døren til fru Blom skjuler det seg cafè, butikk, konsert-lokale og god stemning. Yoga-studio har det også vært, og flere overraskelser venter.

Distriktspolitikk?

Den engasjerte Fru Blom var med og startet Rakkestad Næringsråd og sitter nå som leder i Rakkestad Handelstand forening. Hun kan stolt lese at Visit Norway skriver om henne, og en liten tur på togstasjonen vil avsløre at folk kommer reisende helt fra Oslo for å besøke butikken hennes. Men, handler det bare om handel? Jeg får inntrykk av at Stines engasjement også handler om distriktspolitikk. Hun er vaske-ekte Rakkestad-jente, men har bodd i Oslo i flere år. Det hun savnet derfra da hun flyttet hjem igjen, skulle selvfølgelig finnes i Rakkestad også. Rakkestad er ikke i enden av en vei. Rakkestad er midt i et fylke. Sommergjesten gir til tider inntrykk av å være en lokalt engasjert politiker, noe hun ikke er. Hun er bare en stor Rakkestad-entusiast.

Hør intervjuet med Fru Blom – Stine Bjørnstad

Du kan høre intervjuet med Stine her. Hun deler både musikksmak og sommerminner i timen mellom 16.00 og 17.00.

Her kan du se hvilke sommergjester du har i vente på NRK Østfold. I dag kommer musiker, produsent og komponist Kyrre Fritzner på besøk.

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.