Dagboken fra radiolivet

Hilde Skovdahl

Torsdag 29. juni var Hilde Skovdahl, eller Charter-Hilde om du vil, sommergjest i «Eftan» på NRK P1 Østfold. Den blideste jenta i by´n flyttet til Fredrikstad i 2017. Hun er så mye mer enn Charter-Hilde, og mye av det kan du høre om i dette intervjuet. Du finner det her. Hilde var sommergjest i timen mellom 16.00 og 17.00.

Hilde Skovdahl

Fra Kenya til Fredrikstad

Hilde bodde flere år i Kenya da hun var liten. Siden har hun savnet Afrika mange ganger. Hun har også bodd i Texas, USA – og hadde det ikke vært for mamma, kan det hende hun hadde blitt der, hos en cowboy hun falt for. Hun ble med hjem til Norge. Journalist-kursene hun tok i USA har hun hatt god bruk for. Både som forfatter, foredragsholder, radioprogramleder og i perioden som Charter-Hilde i «Charter-feber» på TV. Hilde har ikke angret på noen ting i livet. I 2017 flyttet hun fra Horten til Fredrikstad. Hun ble mobbet ut av politikken i Horten. Siden hun ikke visste hva hun ville, tok hun ferga til Østfold. Hun fant drømmehuset i Fredrikstad, og siden har hun blitt. Nå vil hun aldri flytte. Hilde elsker Fredrikstad.

Hilde Skovdahl brenner for arbeid med mental helse

Etter en alvorlig ulykke for snart 20 år siden, fikk Hilde erfare hvor skjørt livet er, og hvor vanskelig det kan være å leve det. Sønnen hennes, som var med i ulykken, har i mellomtiden blitt psykolog. Han lærte henne at hjernen tror på det den blir fortalt. Hvis du forteller den at du er god, mer enn bra nok, vil den behandle deg deretter. Nå jobber Hilde aktivt for å hjelpe andre som sliter med å akseptere seg selv. Hun er motivator, foredragsholder og en veldig engasjert kvinne som vil alle vel. Når hun har publikum har hun gjerne med små motiverende lapper som forteller hver og en hvor unike og flotte de er. Folk elsker det. Alle trenger å bli fortalt at de er gode. Hilde forteller det med glede og latter.

Coffe? Tea? …and me!

Hilde har mange prosjekter på gang. Hun skriver en bok, som kommer ut til høsten. Hun holder foredrag og forestillinger. Og i sommer tilbyr hun små, morsomme show hjemme i folks hager. Det er kjempegøy, sier hun. Jeg lærer meg litt om de jeg skal besøke, og så pakker jeg bagen og drar. Jeg er alltid nervøs før jeg treffer nye folk, men etter 5 minutter merker jeg hvor herlig det er. Hilde opptrer alltid i klær hun har laget selv. Noen ganger krever det mer enn andre.

Hør mye mer i intervjuet

Hilde snakker med et engasjement og humør som få kan overgå. Hun elsker sommeren, bading, mennesker og god musikk. Timen i studio går veldig fort, når Hilde er gjest. Hør hele intervjuet her.

Hilde Skovdahl

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.