Dagboken fra radiolivet

Ingeborg

Sommergjesten torsdag 22. juni er kanskje Sarpsborgs blideste jente. Ingeborg Walther fra Skjeberg. Hun begynte karrieren sin i «Putti Plutti Pott og julenissens skjegg» som barn. Samme forestilling som Ramon og Astrid S scenedebuterte i. Siden har 23-åringen fra Skjeberg, født i Levanger, gjort mer i sin karriere enn mange andre kan drømme om gjennom et langt liv. Hør hele intervjuet med Ingeborg her, hun er gjest mellom kl 16.00 og 17.00.

Ingeborg

Den første overraskelsen fra Ingeborg

«Vet du at det er jeg som synger NRK P-eeeeeeen i jinglene deres?». Spørsmålet kommer 6 sekunder før vi skal på luften. Nei, det visste jeg ikke, og Ingeborg forteller «statshemmeligheten» om at hun i 2018 fikk en henvendelse fra England og siden har vært der flere ganger for å synge NRK P1s logo-jingles.

Ingeborgs sommer

Ingeborg Walther elsker sommeren. Det har hun gjort siden hun som 1-åring ble plaget av myggen hjemme i Trøndelag. Rett etter flyttet hun til Skjeberg og siden har sommer vært ensbetydende med bading, is, venner og cross fit. Hun er veldig glad i treningsformen, som gir henne mer sosial omgang enn hun får i en travel artistkarriere resten av året. Sommeren 2023 har imidlertid vært preget av finspikkingen av den nye EP´en, som skal slippes i høst.

Synestesi

Ingeborg assorted-color smoke

Ingeborg forteller også at hun har synestesi. Hun er opptatt av å understreke at det er et fenomen, ikke en diagnose, sier hun. Uansett, det medfører at ukedager, tall, musikk og andre elementer i hverdagen, får farge. For eksempel er låta «Waves» med Mr Probz lyseblå, forklarer hun. Den lilla ukedagen medfører imidlertid ikke at hun må kle seg i lilla, så galt er det ikke, men vennene kan bli litt forvirret når hun sier de skal møtes på gul.

Morten Harket og alt det andre…

Da Ingeborg var med i The Voice i 2017, var hun fast bestemt på at det var Morten Harket som skulle være mentor. Det var en fantastisk tid. «Stjernekamp» i 2020 var gøy, og å være bamsen i «Maskorama», sesong 2, likeså. Overgangen til også å være skuespiller, i «Sister Act» i 2022/23, kom helt naturlig for den unge artisten. Jeg påstår at hun har rukket mye i et ungt liv, og responsen er lynrask. «Synes du? Jeg tenker at jeg alltids kunne ha rukket mer», svarer Ingeborg.

Sommerferien for Ingeborg

Nå skal Ingeborg trene, slappe av og varme opp til konsert i Oslo 7. august, og ta en tur på hytta i Trøndelag i juli. Mamma er «content manager» for sosiale medier, og også fotograf bak bildet over i denne saken. Hun og Ingeborg går ut i sommer-ettermiddagen, etter et veldig hyggelig intervju. Du kan høre det her.

Takk for besøket, Ingeborg ☀️

HCs sommergjester, NRK P1 Østfold, 2023

16. juni DAGNY

19. juni    TERJE FORMOE
20. juni    ULRIKKE BRANDSTORP   (IKKE HC  –  (The Weeknd-konsert)  Siw M er programleder)
21. juni   PETRONELLA BARKER
22. juni   INGEBORG WALTHER
23. juni   ATLE JENSEN

26. juni  Stine Bjørnstad, FRU BLOM
27. juni  KYRRE FRITZNER
28. juni  DAG BRANDTH
29. juni CHARTER-HILDE
30. juni PATRIK STENSETH

3. juli   CATHRINE IVERSEN
4. juli    INGRID BJØRNOV
5. juli    KIRA
6. juli    OLE EVENRUD
7. juli    DENNIS STORHØI

10. juli   TRYGVE SKAUG
11. juli   FRIDE og ROGER AMUNDSEN
12. juli   LISA AISATO
13. juli   TERJE ALSVIK WALLØE
14. juli   ATLE HOFF

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.