Dagboken fra radiolivet

Kyrre Fritzner

Tirsdag 27. juni var musiker, komponist, produsent og CC Cowboys-medlem Kyrre Fritzner sommergjest hos HC. Du kan høre intervjuet i «Eftan» på NRK P1 Østfold her. Kyrre, som lagde sommerhitten «Neste Sommer» sammen med Lars Lillo Stenberg på starten av 90-tallet, forteller hvordan alt startet.

Kyrre Fritzner

Klassisk barndom

Kyrre ble født den 1. april for 55 år siden. Ett år gammel flyttet familien til Kråkerøy. Hjemmet var preget av kunstneriske foreldre og klassisk kultur, og da The Beatles traff junior med et smell, var det visse uenigheter om hvorvidt trommene virkelig var nødvendige. Senere kom Rolling Stones og The Beach Boys innenfor husets vegger, og generasjonene møtte hverandre i en viss forståelse. Allerede som 10-11-åring visste Kyrre at det var musiker han skulle bli.

Bergen

Etter fine år i Fredrikstad, gikk Kyrre på kjærlighets-toget til Bergen. Han skulle egentlig fra Oslo til Plankebyen, men en ex hadde flyttet til Bergen, så Kyrre hoppet på toget dit i stedet. Der ble han i flere år, startet flere band og var med på oppstarten av legendariske Garage. Et sted i sentrum som egentlig skulle bli et diskotek, men som ble et populært rockested. Så populært at både Pogo Pops og Barbie Bones monterte sine Spellemann-statuetter som dørhåndtak på etablissementets inngangsdør. Kyrre, som selvfølgelig ble Kjyrre i Bergen, fikk godt innpass i Bergens studentmiljø. Som musikalsk ansvarlig for studentenes underholdning fikk han kjapt mange musiker-venner.

Oslo

Kyrre tok med seg noen av sine bergenske musikere og dro til Oslo. Der oppstod ganske umiddelbart The Rambelins. Med ett åpnet hele Norge seg som publikum for den unge Fredrikstad-gutten. Flere plater og radiohits senere, var The Rambelins, og bakmann Kyrre, godt etablerte navn. Kyrre fikk sågar jobb som kaffe-koker i Rodeløkka Studio, hos selveste Jørn Christensen. Blant alle rockerne som frekventerte det legendariske studioet, var Jokke og Valentinerne. De hadde en plate som het «Frelst» på gang, og jobben måtte gjøres. Den jobben innebar imidlertid en såpass stor dose fest og spetakkel, at sjefen Jørn kastet inn håndkleet og dro på ferie. Oppdraget med å ferdigstille platen var det kaffe-koker Kyrre som fikk. Til tross for at han knapt kunne skru på en mikser på det tidspunktet, gikk det overraskende bra. Resten er historie.

Kyrre Fritzner til Fredrikstad igjen

Kyrre dro tilbake til Fredrikstad og etablerte FMV Studio. Nå ligger dette i Gamlebyen, og om ikke du er helt sikker på hvor det ligger, så kan jeg forsikre deg at det meste som kan krype og gå av norske artister som spiller instrumenter, har vært innom der og vet det godt. Diskografien til Kyrre fyller 8-10 ark, og mange er de som er takknemlige for at Fredrikstad-gutten fra Kråkerøy, som bestemte seg som 10-åring, har satt sitt preg på platene deres.

Hør sommergjesten

Kyrre er sommergjest i timen mellom 16.00 og 17.00. Du kan høre hele programmet her. Du kan også lese mer om Kyrre Fritzner på hans hjemmeside, og på Wikipedia.

Kyrre Fritzner

Sommergjestene i P1 Østfold

Her er hele oversikten over sommergjestene hos HC i «Eftan» på NRK P1 Østfold:

19. juni    TERJE FORMOE
20. juni    ULRIKKE BRANDSTORP   (IKKE HC  –  (The Weeknd-konsert)  Siw M er programleder)
21. juni   PETRONELLA BARKER
22. juni   INGEBORG WALTHER
23. juni   ATLE JENSEN

26. juni  Stine Bjørnstad, FRU BLOM
27. juni  KYRRE FRITZNER
28. juni  DAG BRANDTH
29. juni CHARTER-HILDE
30. juni PATRIK STENSETH

3. juli   CATHRINE IVERSEN
4. juli    INGRID BJØRNOV
5. juli    KIRA
6. juli    OLE EVENRUD
7. juli    DENNIS STORHØI

10. juli   TRYGVE SKAUG
11. juli   FRIDE og ROGER AMUNDSEN
12. juli   LISA AISATO
13. juli   TERJE ALSVIK WALLØE
14. juli   ATLE HOFF

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.