Dagboken fra radiolivet

Patrik Asplund Stenseth

I dag har jeg hatt besøk av 100% teater i en kropp. Kroppen blir 33 år neste uke, og lyder navnet Patrik Asplund Stenseth. Patrik er fra Sarpsborg og da han var 8 år gammel ville mamma at han skulle begynne i barneteateret i byen. Patrik synes ikke skolen var så morsom. Det var teateret.

12. juli har Patrik premiere på årets utgave av «Olav den Heldige» i Landeparken ved Tunevannet i Sarpsborg. Hør hele praten med dagens sommergjest – Patrik Asplund Stenseth – her. Patrik er gjest i den siste timen.

Patrik Asplund Stenseth

En gang Sarpsborg, ikke alltid Sarpsborg

Patrik vokste opp i Sarpsborg og utviklet seg videre innen kultur i byen, og fylket. Det ble jobbing med UKM, flere teater-jobber og i 2011 skrev han og en kompis et supplement til «Sverdet», spelet om Olav den Hellige i Borg. Han var 21 og spelet fikk navnet «Olav den Heldige». Etterhvert ble det erstatteren, ikke supplementet. I fjor fikk det sågar innpass på selveste Stiklestad.

I 2014 var Patrik ferdig utdannet i Trøndelag. Han fikk jobb på teater Ibsen i 2017 og har jobbet på både Teatret Vårt i Molde og Den Nationale Scene i Bergen. I tillegg har han spilt teater i Tyskland.

Men, selvom Patrik har vært både utenbys og utenlands, vender han alltid tilbake til Sarpsborg.

Fotball

Kombinasjonen fotball og skuespiller opptrer kanskje oftest i tvilsomme situasjoner på banen, og sjelden med en ekte skuespiller involvert. Men, Patrik har fartstid på Sarpsborg FK og lokallaget i Molde. Riktignok målløs, med et lite knippe gule kort på rullebladet. Det må ha vært kjeften, sier han. Han bedyrer at han nylig satt ballen i motstandernes nett, med et vakkert brasse-spark, i en bedrifts-fotballkamp. Det finnes ingen bildebevis, men jeg har vitner!

En perfekt fredag i Sarpsborg

En perfekt fredag i Sarpsborg? Patrik tenker i 10 sekunder. – Da går jeg gjennom gågata i Sarpsborg. Så stikker jeg hodet i fontenen med bjørnen, fikser sleiken så den er perfekt. Jeg går inn på Dickens, bestiller meg en kald pils, og plutselig er alle de gode vennene mine der og vi har en fantastisk kveld.

Sannsynligvis består gjengen av blant andre Andreas Humlekjær (som har et vers til Patrik i sangen «Døgnvill») og Sondre Justad (som inviterte Patrik på scenen i Oslo Spektrum). Og mange andre, helt sikkert sarpinger. Patrik er ikke bare skuespiller, kunstnerisk leder og produsent – han er aller mest sarping.

Hør mye mer om Patrik i «Eftan» der han var sommergjest 30. juni. Hør programmet her.

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.