Dagboken fra radiolivet

Petronella Barker

Sommergjesten i dag var skuespiller Petronella Barker. Du kan høre sendingen her. Sommergjesten er på besøk mellom klokka 16.00 og 17.00

Petronella Barker var sommergjest på NRK Østfold, onsdag 21. juni 2023.

Kråkerøy-jente

Petronella Barker ble født i Colchester i England. Far var britisk, mor fra Fredrikstad. Som 5-åring flyttet hun med familien til Kråkerøy. Petronella har mange gode sommer-minner fra Østfold. Hun forteller gladelig om alt som er fint ved vokse opp ved sjøen. Som 19-åring flyttet hun til Oslo og fant kjærligheten. Veien var kort til scenen, og i dag har hun vært fast ansatt ved National Theatret i mange år. Hun elsker oppdrag av alle slag, om omtaler seg som et «ja-menneske».

Kjærligheten

I programmet forteller Petronella hvordan hun alltid har trodd på kjærlighet ved første blikk, og selv opplevd det flere ganger. Du får også historien om hvorfor noen rundt i verden tror hun har vært gift med Sir Anthony Hopkins. Hun forteller om det heftigste kysset på film og scene, og om nylig gjennomførte forestillinger. TV-serier, kortfilmer, teateroppsetninger og lydbøker er det som opptar Barker for tiden.

Musikken

Gyllene Tider med «Sommartider» er obligatorisk for sommerfølelsen, og Lana Del Rey og «Summertime Sadness» passer fint, fordi ingen trist følelse kan overskygges av at det er sommer og sol. Du kan høre Petronella fortelle om sitt forhold til musikk i «Eftan» på NRK P1 fra 21. juni.

Allsidig og engasjert = Petronella Barker

Jeg anbefaler alle å google Petronella Barker, for å forstå hvilken allsidig og engasjert kunstner vi kan skryte av å ha fra Østfold. Klassisk, moderne, futuristisk og annerledes – hun mestrer alle sjangre på teater-scenen og høster stadig gode kritikker for medvirkning i både film og tv-serier.

Jeg er glad for og stolt av å ha hatt Petronella Barker som årets tredje sommergjest i «Eftan» på NRK P1 i Østfold. I morgen er det Ingeborg Walther som kommer på besøk kl 16.00.

HC

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.