Dagboken fra radiolivet

Cathrine Iversen

I dag var artist og sykepleier Cathrine Iversen sommergjest hos HC i «Eftan» på NRK P1 Østfold. Den vakre stemmen fra Engelsviken sier selv at hun har to arbeidsantrekk. Disse er hvit uniform og paljetter. I paljetter har hun reist verden rundt med Secret Garden, spilt for Nicolas Cage og holdt utsolgte julekonserter i flere år. I den hvite uniformen er hun sykepleier for barn og lærer sykehusansatte i hele landet om bruk av lystgass. Masteroppgaven hun holder på med omhandler samme tema. Du kan høre hele intervjuet med Cathrine Iversen i «Eftan» på NRK P1 Østfold her.

Cathrine Iversen

Secret Garden

Cathrine hadde sunget i flere år, faktisk helt siden hun var barn, før hun fikk i oppdrag å kore for Secret Garden. Prosjektet til Rolf Løvland, som ble verdensberømt for «Nocturne», som vant den internasjonale Eurovision Song Contest. Den samme Rolf som skrev «La det swinge» og «You raise me up». Etter å ha samarbeidet en stund fikk Cathrine beskjed om at Rolf kunne komponere, hvis Cathrine skrev tekst, til en julesang til juleturnèen hennes. Avtalen var i boks. I 2019 ble samarbeidet ytterligere utvidet, da Cathrine fikk synge solo i sin første innspilling med Secret Garden. Sangen het «Sunshine». Året var 2019. Siden har Cathrine sunget med Secret Garden over hele verden.

Cathrine Iversens sommerminner

Cathrines kjæreste sommerminner er fisketurer med pappa og bestemors frukthage. Barndommens somre inneholdt mye glede og sang. Etter 27 år i jobb for Sykehuset Østfold, har hun også bragt sangen inn på avdelingen, hvor hun blant annet synger «Frost» hver jul. For alle oss som ikke jobber på sykehuset holder hun konserter hver jul, og i sommer er det både de tradisjonelle opptredenene og en «ny» en på lista. Hør intervjuet for all informasjon om Cathrines opptredener i sommer. Senere i år tar hun hele Secret Garden til Fredrikstad.

8. juli blir det sol

Uansett hvor sikker meteorologen er i sin sak – Cathrine kan garantere solskinn den 8. juli. På den datoen har solen preget dagen de forrige 47 årene. Cathrine ser det som sikkert at den også vil gjøre det på hennes 48 års-dag. Sommeren for øvrig vil bli tilbragt hjemme i Engelsviken, på hytta på Hvaler og i Fionnuala Sherrys hus på Rivieraen. Det er Cathrines kollega i Secret Garden. Der skal hun passe både hund og hus, og familien blir med.

Engasjement

I tillegg til jobben i hvit uniform, og den i paljetter, er Cathrine veldig engasjert i psykisk helse hos unge. Statistikken er stygg, og hun har selv hatt føling med relaterte problemer i nær omkrets. Det burde være et eget fag på skolen – hvordan ta vare på deg selv og styrke troen på individet.

Ny plate

Arbeidet med ny Secret Garden-plate er i full gang. Cathrine har allerede vært i studio flere dager.

Hør «Eftan» på NRK P1 her. Cathrine er gjest i time 3, mellom kl 16.00 og 17.00

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.