Dagboken fra radiolivet

Dennis Storhøi

Jahn Dennis Storhøi var sommergjest fredag 7. juli. Skuespilleren fra Kråkerøy, med den mektige stemmen. Nylig sett i «Julestormen» og «Trolls» på Netflix, og vist over hele verden i «Hjem til Jul». Det er ikke fullt så mange som vet om hans karriere som DJ. Han forteller om det i intervjuet på NRK P1 Østfold, som du kan høre her. Han forteller også om tiden i kassa på Domus og som lærer på Gressvik. Dennis Storhøi er en veldig trivelig kar og et stort talent. Jeg er stolt av at han satt av en hel time hos meg i «Eftan».

Dennis Storhøi

Barndommens somre

Dennis har mange gode minner fra barndommens somre i Fredrikstad-distriktet. The Tremoloes med «Silence is golden» på alle transistor-radioene ute på svaberget og lange lyse sommerkvelder med venner. Allerede som liten har han en skuespiller-spire i magen, og en drøm om å en dag starte på en skuespillerutdanning. Først skal han innom en periode som DJ og kasserer på Domus. Han rekker også en periode på Lærerhøyskolen, før drømmen slår til.

Teater for livet

Etter endt utdannelse i 1985 bærer det rett til Den Nationale Scene for Dennis. Han blir kastet rett ut i det. Veien blir til mens jeg går, tenker han. Og for en vei det blir. Fra Bergen til Rogaland. Rogaland til Oslo. Innom mindre teatre i hovedstaden til Oslo Nye. Og deretter 20 år med store oppsetninger med og uten sang. Noen kaller meg den i Norge som har spilt i flest musikaler uten å kunne synge, ler Dennis.

Det store hvite

Parallelt med livet på de skrå bredder, utvikler Dennis raskt en solid posisjon blant landet film-skuespillere. I 1988 var han med i «Kamilla og Tyven». 11 år senere spiller han i Hollywood mot Antonio Banderas i «Den 13. kriger». Vi er begge europeere. Han er fra Malaga. Bortsett fra at han misliker at Norge ikke er med i Eu, gikk dialogen fint. Det var en god opplevelse.

Den nye kinoen

Med tiden blir kinofilm-jobber byttet ut med innspillinger for en av verdens største filmprodusenter, strømmetjenesten Netflix. Samarbeidet med Per Olav Sørensen i «Hjem til jul» resulterer i at Dennis blir dubbet på nærmere 200 språk. Han har aldri møtt andre nasjoners versjon av seg selv. Med ett unntak. Det var på en filmfestival i Italia. Kamilla og Tyven hadde visning. Filmrullen ryker. Dennis sitter i salen. Publikum går amokk og Dennis må flyttes opp på galleriet. Der sitter det en hel forsamling italienere som dubber filmen direkte. Der og da møter Dennis den italienske Dennis.

Travel juli

Juli er travel, sier jeg. Ja, jeg spiller jo i Peer Gynt på Gålå igjen… ikke som Peer, men, for det gjør Aksel Hennie. Jeg tenker på i ferien din, sier jeg… Oj. Ja. Jeg tenker jo bare jobb, sier Dennis.
I juli er det tre familiebursdager, og jeg skal ta i bruk den enorme grillen jeg fikk til 60-årsdagen min. Hvis vi ikke spiser reker og kreps, da. Sommeren er deilig!

«Eftan» mellom 16.00 og 17.00 ble en veldig hyggelig time sammen med Dennis Storhøi. Hvis du vil, kan du høre hele praten vår her.

En uke til med sommergjester

Timen mellom 16.00 og 17.00 er en veldig hyggelig del av sommerjobben min som vikar i «Eftan» på NRK Østfold. Nå er det bare 1 uke igjen. Nedenfor ser du sommerens gjesteliste. Det blir en spennende uke som starter med Trygve Skaug på mandag.

19. juni    TERJE FORMOE
20. juni    ULRIKKE BRANDSTORP   (IKKE HC  –  (The Weeknd-konsert)  Siw M er programleder)
21. juni   PETRONELLA BARKER
22. juni   INGEBORG WALTHER
23. juni   ATLE JENSEN

26. juni  Stine Bjørnstad, FRU BLOM
27. juni  KYRRE FRITZNER
28. juni  DAG BRANDTH
29. juni CHARTER-HILDE
30. juni PATRIK STENSETH

3. juli   CATHRINE IVERSEN
4. juli    INGRID BJØRNOV
5. juli    KIRA
6. juli    OLE EVENRUD
7. juli    DENNIS STORHØI

10. juli   TRYGVE SKAUG
11. juli   FRIDE og ROGER AMUNDSEN
12. juli   LISA AISATO
13. juli   TERJE ALSVIK WALLØE
14. juli   ATLE HOFF

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.