Dagboken fra radiolivet

Frides Quartet

Tirsdag 11. juli hadde jeg hyggelig sommerbesøk av far og datter Amundsen. De er to av fire i Frides Quartet. Fride og Roger snakker om sommeren, jobben, livet og fremtiden. Fride har nettopp kommet hjem fra et snaut år i Brasil. Roger spiller for fulle hus på Båthusteateret i Fredrikstad. I tillegg driver han «Kulturgarasjen» i Fredrikstad, og der skjer det spennende ting om dagen. Du kan høre hele intervjuet her. The Amundsens er gjester i den tredje timen av programmet «Eftan» på NRK P1 Østfold.

Frides Quartet

Frides Quartet sin vakre stemme

Fride Amundsen har en vakker stemme. Den har hun brukt offentlig siden hun var 8-9 år gammel. Først i en talentkonkurranse hun meldte seg på selv. Mamma og pappa visste ikke om datterens evne til å tåle søkelyset og ble overrasket. Det ble de ikke igjen året etter, da Fride deltok i Melodi Grand Prix Jr. Siden har Fride sunget så ofte hun kan. Nå jobber hun i studio med en EP for bandet sitt, Frides Quartet. Kvartetten består av bror Anders, pappa Roger, trommis Ole Petter Hansen Chylie og Fride selv.

Brasil

Fride kom hjem fra Brasil 1. juli. Da hadde hun vært der i 10 måneder. Hun har sunget, hun har malt og hun har fått venner og samarbeidspartnere innenfor musikk og kunst. Hun har malt siden hun var omtrent 15 år gammel. Nå stiller hun ut arbeidene sine på Solli Brug og i to gallerier i Oslo. Det er ikke bare til Brasil hun reiser for å synge. Hun er alltid med pappa når han reiser til Hellas, Kroatia og Spania for å spille på jazz-festivaler. De siste par årene har de reist som Frides Quartet. Sangen «So long Plateia» handler om det å reise fra torget i festival-byen i Hellas.

En overraskelse

Roger har gjort så mangt. Han er en del av Fredrikstadguttane og har skrevet over 100 melodier til dem. Han er også ildsjel i det nye bandet Midnight Rose. Flest av hans publikum husker ham kanskje allikevel best som pianist i Fredrikstad-bandet «Clink». Gutta som slo gjennom på legendariske Club7 på 70-tallet, sterkt inspirert av Lee Ritenour, Mezzoforte og andre funk/fusion/smooth-jazz artister. Roger kan glede alle Clink-fans med at bandet nå arbeider med en ny plate og forbereder seg på comeback innen året er omme.

100 års-jubileum

I 1999 kjøpte Roger sin fars verksted. Det var da et rørlegger-verksted, men bygningen hadde siden 1923 opprinnelig vært et bil-verksted. Roger gjorde huset på Holmen i Fredrikstad om til et Kultur-verksted. Nå er det 7 leietakere der, og alle «mekker» kultur. Fredrikstadguttane, Frides Quartet og Clink står på leietakerlista.

Sommeren 2023

For Roger, som spiller teater med guttane hele sommeren, blir det små 3-4 dagers ferier og disse bruker han til by-turer med fruen. Det blir Gøteborg og Oslo i år. Fride gleder seg til spillejobber med kvartetten og jobber videre i studio. Det er mye sommerstemning i kultur og begge er enige om at de bor i verdens beste by, som ligger i verdens fineste fylke.

Det var veldig hyggelig å ha Fride og Roger Amundsen som sommergjester. Du kan høre hele intervjuet her.

Bare tre sommergjester igjen

Det er bare tre dager igjen av min sommerjobb i NRK Østfold. Ingenting er morsommere enn å få sommergjester på besøk. Nå har jeg tre igjen.

19. juni    TERJE FORMOE
20. juni    ULRIKKE BRANDSTORP   (IKKE HC  –  (The Weeknd-konsert)  Siw M er programleder)
21. juni   PETRONELLA BARKER
22. juni   INGEBORG WALTHER
23. juni   ATLE JENSEN

26. juni  Stine Bjørnstad, FRU BLOM
27. juni  KYRRE FRITZNER
28. juni  DAG BRANDTH
29. juni CHARTER-HILDE
30. juni PATRIK STENSETH

3. juli   CATHRINE IVERSEN
4. juli    INGRID BJØRNOV
5. juli    KIRA
6. juli    OLE EVENRUD
7. juli    DENNIS STORHØI

10. juli   TRYGVE SKAUG
11. juli   FRIDE og ROGER AMUNDSEN
12. juli   LISA AISATO
13. juli   TERJE ALSVIK WALLØE
14. juli   ATLE HOFF

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.