Dagboken fra radiolivet

Ingrid Bjørnov

Sommergjesten 4. juli entrer studio som en behagelig, frisk sommerbris. Dagen hennes startet på hytta ved Lyseren. Den fortsatte hjemme på småbruket i Tomter, rett videre til en mislykket lade-seanse på Rygge, før fø-flekkene skulle telles og inspiseres i Moss. Alt var bra der, og det ble feiret ved å tømme et gartneri for sommerblomster. Moralen i historien? At det er lurt å smøre seg med høy solfaktor!

Og at det er helt greit å ta seg en senior-ferie i juli det året man fyller 60 år! Normalt sett ville Ingrid Bjørnov nemlig vært på vei til eller fra en konsert nå. Men, i år kan hun senke skuldrene og bare nyte sommeren. Hun hygger seg også med at selve gjennombruddslåten hennes som soloartist, «Odd og Bob» ble utgitt i ny versjon på fredag. Nå synger Ingrid med selveste Kringkastingsorkesteret.

Du kan høre sangen og hele intervjuet her.

Jubileum for Ingrid Bjørnov

I 2023 fyller Ingrid 60 år. Det blir ingen konserter på Hvaler eller Larkollen denne sommeren. Hun har tatt en senior-ferie i Juli. I forbindelse med jubileet gir hun ut en orkester-versjon av sangen som handler om et mislykket «barnepass» av gullfiskene Odd og Bob. De overlevde ikke oppholdet hjemme hos Ingrid. Nå om dagen prøver Ingrid seg som «barnepasser» igjen. Det er naboene som har satt bort de to sauene «Anna» og «Den siste søsteren Grene» hos Ingrid og Terje på småbruket i Tomter. Sjansen for at de to overlever er 100%. Ingrid elsker å ha dem der. Ikke fordi hun er så glad i sau, men fordi sauene holder vegetasjonen nede.

Vil du gifte deg på Ingrid Bjørnov-konsert?

Inspirert av Bruce Springsteen, som fikk en frier på scenen under Oslo-besøket sitt, inviterer Ingrid et par til å gifte seg under en av hennes konserter på Geiteberg Kulturbruk i Tomter, 11., 12. eller 13. august. Vielses-buen står der allerede, stedet er vakkert, jeg holder konsert, de selger pølser på stedet, og vi klarer sikkert å skaffe både prest og hvit kjole, smiler Ingrid.

Ta kontakt her, så formidler jeg beskjed til Ingrid.

Barndommens somre

Ingrid ville bli en ny Wolfgang Plagge og gikk for klassisk piano-opplæring allerede som 5-åring. Noen år senere kom Benny Andersson og erobret hennes musikkhjerte. I mellomtiden hadde hun møtt nabojenta Benedicte Adrian. Sammen opplevde de sol og sommerferie på Oppsal. Ingrid husker også tilbake til ferier på Hvaler, i Danmark og i marka nord for Oslo.

Å dele opphavsretter med sitt forbilde.

Ingrid Bjørnov står bak oversettelsen av sangtekstene til den norske oppsetningen av Mamma Mia!-musikalen, og nå kommer hun med sin egen, svært personlige versjon av ABBA-klassikeren «Slipping Through My Fingers». En sang som ofte blir fremført i konfirmasjoner og attenårsdager, av foreldre som ikke helt vil sende sine barn ut i voksenlivet.   

Bjørnovs gjendiktning av teksten heter «Spare Skrift i Sand».  Låten er i spilt inn i nedstrippet form. Teksten er ikke endret, men har allikevel et personlig budskap for Ingrid. I norsk språkdrakt rommer den følelsen av å miste noen til demens.  

Ingrid har hatt et variert virke som artist, og i sin solokarriere spesielt fokusert på gøy. Med sin karakteristiske stil har hun gjort seg kjent som en utrolig dyktig sanger og pianist. Etter å ha drevet med humor i 25 år, vender hun nå tilbake til musikken. Hennes versjon av «Spare Skrift i Sand», viser et nytt alvor og en modenhet som artist.  

En personlig historie

Piano og vokal står fortsatt i sentrum. Hennes versjon er lavmælt og nær. Upolert forteller hun sin personlige historie om et relevant tema i et musikalsk akustisk landskap. 

– Sånn sett er dette en tilbake-til-musikken-utgivelse. Jeg oversatte låta i 2009, første gang Mamma Mia skulle opp i Oslo. «Spare Skrift i Sand» var en av to test-oversettelser jeg måtte gjøre for å bli godkjent som oversetter. Ti år senere ble jeg gradvis mor til min egen mor. Det var da jeg følte at teksten rommet mer, forteller Ingrid Bjørnov.  

Royalty fra innspillingen går til Nasjonalforeningen for Folkehelsen. 

Alltid en glede

Det er alltid hyggelig å få besøk av Ingrid Bjørnov. Hun er et oppkomme av historier og har alltid glimt i øyet. At hun i tillegg har gitt ut flere plater, bøker, holdt forestillinger, skrevet musikaler, opptrådt i inn- og utland og vunnet flere Spellemannpriser, Komipriser, Gamlengpris, Alf Prøysen- og Leif Juster-pris, gjør utvalget av erfaringer og fortellinger nærmest grenseløst. Ingrid har vært pasient og hun har opplevd store økonomiske utfordringer. Hun har lært hele veien.

Dollie ble for øvrig aldri oppløst. Du kan ikke oppløse familien sier Ingrid, og viser til at Benedicte er som en søster.

Hør «Eftan» og intervjuet med Ingrid Bjørnov

Du kan høre intervjuet med Ingrid når du vil. Du finner det her.

Sommergjester 2023

Få med deg resten av sommergjestene i NRK Østfolds «Eftan med HC». Programmet sendes mandag til fredag kl 14.00 til 17.00. Sommergjesten er på besøk mellom 16.00 og 17.00.

Sommergjestene i P1 Østfold

Her er hele oversikten over sommergjestene hos HC i «Eftan» på NRK P1 Østfold:

19. juni    TERJE FORMOE
20. juni    ULRIKKE BRANDSTORP   (IKKE HC  –  (The Weeknd-konsert)  Siw M er programleder)
21. juni   PETRONELLA BARKER
22. juni   INGEBORG WALTHER
23. juni   ATLE JENSEN

26. juni  Stine Bjørnstad, FRU BLOM
27. juni  KYRRE FRITZNER
28. juni  DAG BRANDTH
29. juni CHARTER-HILDE
30. juni PATRIK STENSETH

3. juli   CATHRINE IVERSEN
4. juli    INGRID BJØRNOV
5. juli    KIRA
6. juli    OLE EVENRUD
7. juli    DENNIS STORHØI

10. juli   TRYGVE SKAUG
11. juli   FRIDE og ROGER AMUNDSEN
12. juli   LISA AISATO
13. juli   TERJE ALSVIK WALLØE
14. juli   ATLE HOFF

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.