Dagboken fra radiolivet

Kira

I dag var Kira Elisabeth Dalan-Eriksen sommergjest hos HC i «Eftan» på NRK P1. Kira vant The Voice 26. mai i år, og samme kveld endret livet seg for 19-åringen fra Fredrikstad. Hun er i medias søkelys, hun har fått platekontrakt, ser etter management og gir ut ny sang på fredag. Sangen heter «Sommermørket» og hadde før-premiere i «Eftan» i dag. Du kan høre hele intervjuet – og sangene til Kira – her.

Kira

Kira om The Voice

Kira var på Espens lag. Hun meldte seg på selv, fordi en slektning i Finnmark sa at hun burde. Kira har nemlig sunget for familien siden hun var 3 år. Hun vokste opp i Fredrikstad, i en musikals familie, med mor som vokalist og far som saksofonist. Allerede før hun kunne snakke, sang hun andrestemmen på sangene hun hørte på radioen. Opplevelsen i The Voice har bare vært fin. Hun har lært seg å sette pris på å være nervøs, og etter hver opptreden har hun klart å overvinne skrekken som kommer. Etter fremføringen av «E du nord» i første LIVE-program var det ikke bare Espen Lind som gråt. Det gjorde halve Norge, – og Kira. Hun strigråt bak scenen etter opptredenen.

I finalen sang hun «Fordi jeg elsker deg», en norsk versjon av Bob Dylan. Hun hadde med seg pappa på saksofon, og vant hele Norges hjerter.

Kira om barndom og ungdomstiden

Å være så opptatt av sang og musikk som Kira var som barn, medførte også problemer. Hun tok mye plass i musikktimene og kjapt slo janteloven til. Det utviklet seg til mobbing, og på et tidspunkt var det gode utgangspunktet til Kira nesten ødelagt. Hun var usikker på om hun ville fortsette. Så vinner hun The Voice og halve kongeriket. Hun har ikke møtt noen av mobberne etterpå, og hun tenker ikke på hva de tenker nå. Selv har hun fått suksess, og på radio fremstår hun allerede like mye som en stjerne, som hun gjør på scenen.

Kira

Kira om «Sommermørket»

Den nye singlen utgis på fredag. I dag kunne du høre den i «Eftan» hos HC. Her kan du høre den igjen. Kira er gjest i den tredje timen av sendingen. Sangen handler om sommerforelskelse, og faren for at «mørket» truer når flørten, og sommeren, går mot slutten. Kira har et eieforhold til låta, som gjør at utgivelsen ikke kan sammenlignes med utgivelsen av alle numrene hun har sunget i The Voice gjennom sesongen. Artisten synes det er utrolig kjekt å høre sangen på radio første gang, men klarer ikke å forestille seg hvordan det vil bli å plutselig høre sangene sine på radioen i butikken, på legekontoret eller på bussen, i fremtiden. Det er helt uvirkelig, sier hun.

Kira om å møte kjendiser

Kira var på plateselskapets (Universal) tradisjonsrike sommerfest i år. Der var også Astrid S. Kira er stor fan av Astrid S, og innrømmer at hun måtte skrike i sin egen hånd, for å ikke bli alt for starstruck da hun fikk treffe idolet. Hun er også fan av Undergrunn, som hun fikk møte på samme fest. Å forestille seg at det er andre der ute som må skrike i sin egen hånd når de ser Kira, er hun foreløpig ikke i stand til.

Sommeren 2023

Kira gleder seg til sommerferie i Finnmark. Hun skal til Tana. Hun skal også spille på en festival «rett over fjellet», hvor hjemplassen til 20 mennesker inviterer tusenvis til festival. Ellers skal hun kose seg med sol og sommer, blomster, musikk, venner og den nye Ford´en sin, som hun fikk fordi hun vant The Voice. Det høres ut som en god sommer for Kira Elisabeth Dalan-Eriksen.

Sommergjestene 2023

Denne uken er en musikalsk uke på gjestelisten. I morgen kommer Ole Evenrud. På fredag skal vi over på teater- og film-scenen, for da kommer Dennis Storhøi.

Her er hele oversikten over sommergjestene hos HC i «Eftan» på NRK P1 Østfold:

19. juni    TERJE FORMOE
20. juni    ULRIKKE BRANDSTORP   (IKKE HC  –  (The Weeknd-konsert)  Siw M er programleder)
21. juni   PETRONELLA BARKER
22. juni   INGEBORG WALTHER
23. juni   ATLE JENSEN

26. juni  Stine Bjørnstad, FRU BLOM
27. juni  KYRRE FRITZNER
28. juni  DAG BRANDTH
29. juni CHARTER-HILDE
30. juni PATRIK STENSETH

3. juli   CATHRINE IVERSEN
4. juli    INGRID BJØRNOV
5. juli    KIRA
6. juli    OLE EVENRUD
7. juli    DENNIS STORHØI

10. juli   TRYGVE SKAUG
11. juli   FRIDE og ROGER AMUNDSEN
12. juli   LISA AISATO
13. juli   TERJE ALSVIK WALLØE
14. juli   ATLE HOFF

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.