Dagboken fra radiolivet

Ole Evenrud

Det var fest i studio i dag! Ole Evenrud var sommergjest i Eftan på NRK P1 Østfold. Ole har en million historier på lager, men deler bare de som handler om ham selv. Andre artister, kollegaer og partnere blir aldri utlevert av den sympatiske haldenseren. I dag er han artist, komponist, produsent, studio-eier, vaktmester og alt det andre som følger med når man er Ole Evenrud. Ole I´Dole var han bare i 3 år, og i perioder var han veldig opptatt av å kvitte seg med navnet. I dag forstår han at han ikke får utbetalt hyra hvis han ikke er litt Ole I´Dole og spiller «Det va´kke min skyld» på alle konserter. Hør hele intervjuet her.

Blond og billig

Hvem foreslo artistnavnet Ole I´Dole? Jo, det var Tom Skjeklesæther i Halden. Ole forteller engasjert fra perioden som startet den karrieren som fortsatt lever i beste velgående. Han innser at uten Ole I´Dole-perioden, ville han knapt hatt et navn i dag. Debut-platen skulle hete «Livet og Leken», akkurat som en av låtene på plata. Det ble ikke slik. Ole var på fest blant andre artister. En raus kar med stort hår og rød skinnjakke ropte… – Øy, Doffen! Kom her! Ole husker som det var i går hvordan Marius Müller kalte debutanten til seg…. – Øy, Doffen. Hva skal plata di hete? Livet og leken, svarte en starstruck Ole fra Halden. – Kødder du? Den kan ikke hete det. Den må hete Blond og Billig. Det ble slik.

Å erobre verden

… er vanskeligere enn man skulle tro. Ole fikk aldri bestemt seg for artistnavn, og engelskkunnskapene var begrenset. Men, kontaktnettet var det ikke noe i veien med. Managementet til YES og de gamle heltene i Sweet var klare. Ole dro til USA. Han lagde en bra plate, i følge seg selv, men det var ingen som ville ha den. Enorme investeringer i utlandet, resulterte i utgivelse i Norge. Kun Norge. En lang historie kort; Ole prøvde hardt og han varmet opp for Status Quo på Wembley – etterpå stengte jeg kiosken, ler han hjertelig.

Ole Evenrud

Å fortelle Oles historie på en time er helt umulig. Han har jobbet med så mange artister og skrevet så mange låter at det burde utgis bok om det. I tillegg var han tidlig med i IDOL, han var med å starte «Allsang på Grensen» i Halden og han har drevet lokalradio i Østfold. Ole Jacob Evenrud fylte 60 år i fjor høst. Alder har motsatt virkning på Hitsville-sjefen. Han produserer mer og han opptrer mer. På mandag spiller han på Hvaler og senere skal han til Fredrikstad. Han spiller også på festivaler rundt omkring i landet i sommer og høst. Han er ikke distrè, men han glemte sitt eget bryllup da han takket ja til å være Idol-dommer i Oslo Spektrum. Ole ble gift samme formiddag som finalen gikk av stabelen på TV2.

Dette, og mye mer, kan du høre om hvis du lytter til «Sommergjesten» i Eftan i dag. Du finner programmet her. Ole er gjest i den tredje timen. I morgen er det Dennis Storhøi som besøker meg i studio.

Det er en bra mann! Hils ham fra meg, avsluttet Ole.

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.