Dagboken fra radiolivet

Hvor er HC og Andrea blitt av?

Mange reagerer på at NRK P1-programmet «HC og Andrea» ikke legges ut i appen NRK Radio for tiden. Dette skyldes en uenighet mellom NRK og Music Nest Norway (MNN) om musikkrettigheter.

Hvor er HC og Andrea blitt av?

Hva handler det om?

Medier24 har en sak om problematikken, som har vart siden overgangen mellom september og oktober i år. Det handler om penger. Rettighetspenger for spilling av musikk i radioprogrammer på internett. Direktesendingene på NRK radio blir ikke rammet.

«Leit, for vi vet at mange lytter i appen»

HC Andersen, en av de to programlederne i «HC og Andrea» på NRK P1 sier at han synes dette er leit, fordi mange lytter til oss i appen, på andre tidspunkter enn den faste sendetiden. Det er jo ikke alltid man har tid mellom kl 17.00 og 19.00.

Men, frem til NRK og MNN har kommet til enighet, må man lytte til direkteradio. Som i gamle dager. Det vil si, dersom du lytter innenfor sendetiden, vil du kunne spole tilbake til start og lytte til hele programmet i appen NRK Radio.

NRK ønsker en løsning

NRK sier at de ønsker en løsning og vil fortsette forhandlingene med MNN. Ingen av partene ønsker å si noe om hvor mye penger de er uenige om. MNN er norske plateprodusenter og -selskapers nye rettighetsorganisasjon. Uenighetene handler om hva NRK skal betale for musikken som brukes i det store arkivet av musikkprogrammer, eksempelvis «Stjernepose»,«Popquiz», «P.I.L.S.», «Gitar», «Transmission», «Ønskekonserten» og «Musikksjefen» – og «HC og Andrea», for å nevne et fåtall. Forhandlingsbruddet gjelder for NRKs musikkprogram innen alle sjangre.

Vil det vare lenge?

NRK ønsker som sagt en løsning. Til Dagsavisen sier de:
– Vi ønsker selvfølgelig å møte Music Nest Norway (MNN) til nye forhandlinger. Vi ser stor verdi av å bruke musikk i produksjonene våre, på alle plattformer, og musikk er en viktig del av innholdet vårt, skriver musikksjefen på SMS til Dagsavisen.

– NRK ønsker å kunne tilby mest mulig til publikum. Vi er lei oss for at vi ikke ble enige med MNN. Vi håper naturligvis at denne perioden uten avtale blir kortest mulig og ønsker følgelig å komme til en enighet med MNN, skriver Mats Borch Bugge til Dagsavisen på sms.

Hvor er HC og Andrea blitt av?

Svaret er at vi er på NRK P1 hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag mellom 17.00 og 19.00. Når konflikten mellom NRK og MNN er løst blir vi også å finne i appen NRK Radio.

Vi høres på radio!

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.