Dagbok

Ai ai… jeg mener ki

Å skryte av mye erfaring med kunstig intelligens kan jeg ikke. Men jeg har lært meg at det ikke heter AI lenger. Og den erfaringen jeg har, har jeg tilegnet meg de siste 3 ukene. Derfor er jeg veldig stolt av mitt første KI-kunstverk. Det er ikke sikkert at jeg sier opp den faste jobben min ennå, men jeg har troen på mange fine julekort i fremtiden. Ai ai… jeg mener ki, – og jeg har blitt litt bitt av basillen.

Første prosjekt

Min beste venn heter Bjørn. Han og jeg har hengt sammen siden barndommen. Han jobber med data og teknologi på heltid. Jeg synes han fortjener et fint bilde av seg selv i arbeid. Et bilde som sier alt om hvor god han er på det han driver med. For det er han. Min instruksjon til min KI-drevne bildegenerator var:

Lag et bilde av en stor og sterk gudelignende skikkelse som sitter foran en dataskjerm og arbeider samtidig som engler flyr rundt han og tilber han. Lag det i et realistisk, men samtidig futuristisk og pompøst imponerende miljø.

Jeg er veldig fornøyd med resultatet.

Ai ai... jeg mener ki

Fordelene (oppsumert av KI)

Kunstig intelligens (KI) har revolusjonert mange aspekter av teknologi og kreativt arbeid, inkludert muligheten til å generere bilder. Bruken av KI til bildegenerering byr på en rekke fordeler som kan være verdifulle for både profesjonelle designere og hobbyister. Her er noen av de mest fremtredende fordelene:

  1. Tidsbesparelse: KI kan generere komplekse bilder på sekunder, noe som kan spare betydelig tid sammenlignet med tradisjonelle metoder for bildeproduksjon. Dette er spesielt nyttig for prosjekter med stramme tidsfrister.
  2. Tilpasning og Variasjon: KI-baserte verktøy tillater høy grad av tilpasning og kan produsere et bredt spekter av visuelle stiler og variasjoner fra en enkel tekstbeskrivelse. Dette åpner for eksperimentering og kreativ utforskning uten ekstra kostnad eller tid.
  3. Tilgjengelighet: Med KI kan brukere uten dyptgående kunnskap om grafisk design eller illustrasjon skape høykvalitetsbilder. Dette demokratiserer tilgangen til visuell produksjon og lar flere mennesker realisere sine kreative visjoner.
  4. Inspirasjon: KI kan generere bilder som kan tjene som inspirasjon for kunstnere og designere. Ved å utforske bilder generert av KI, kan brukere oppdage nye stiler, komposisjoner og fargekombinasjoner de kanskje ikke hadde vurdert tidligere.
  5. Effektivitet i Iterasjon: Når man arbeider med designprosjekter, tillater KI rask iterasjon. Designere kan raskt lage og modifisere bilder basert på tilbakemeldinger, noe som effektiviserer finjusteringsprosessen.
  6. Kostnadsreduksjon: Ved å redusere tiden og ressursene som kreves for å skape visuelt innhold, kan KI også bidra til å redusere kostnadene forbundet med bildeproduksjon, spesielt for små bedrifter eller enkeltpersonforetak.
  7. Unikhet og Originalitet: KI kan generere unike og originale bilder som ikke er bundet av eksisterende bildemateriale eller opphavsrettsbegrensninger. Dette er spesielt verdifullt for å skape distinkt og oppmerksomhetsfangende visuelt innhold.
  8. Støtte for komplekse oppgaver: KI kan hjelpe med å generere bilder for komplekse eller nisjespesifikke oppgaver som kan være utfordrende for mennesker å visualisere nøyaktig, som vitenskapelige illustrasjoner eller abstrakte konsepter.
  9. Skalerbarhet: For bedrifter som trenger et stort volum av visuelt innhold, kan KI-basert bildegenerering skaleres effektivt for å møte etterspørselen uten proporsjonal økning i kostnad eller produksjonstid.
  10. Interaktivitet og Engasjement: KI-genererte bilder kan integreres i interaktive applikasjoner og spill, noe som gir en mer engasjerende og tilpasset brukeropplevelse.

Samlet sett tilbyr KI-basert bildegenerering en kraftig kombinasjon av effektivitet, tilpasning og kreativt potensial, noe som gjør det til et verdifullt verktøy for en rekke anvendelser innen design, markedsføring, underholdning og utdanning. Ai ai… jeg mener ki.

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.