Dagboken fra radiolivet

En hyggelig hit fra 1992

Noe av det hyggeligste jeg vet er å mimre om musikk. Kanskje bare en prat, eller en musikk-quiz i godt lag. Mimring blir det også i forbindelse med utvelgelse av Torsdagstrudelutt i programmet jeg har sammen med Andrea på NRK P1. I dagens «Torsdagstrudeluttene» fant jeg frem en hyggelig hit fra 1992.

Sophie B Hawkins

En hyggelig hit fra 1992
Sophie B Hawkins – bildet er hentet fra https://sophiebhawkins.com/photos/

Artisten Sophie B Hawkins studerte Marimba på en musikkskole på Manhattan i New York. Marimba er en litt «soft» variant av en xylofon. Da studiene var over, fikk hun jobb som musiker hos Bryan Ferry. Han trengte en som kunne traktere marimbaen. Men, noe gikk galt og etter bare to uker fikk unge Sophie sparken. De fleste ville vel sørget over slikt, men ikke Sophie. Hun tok det som et tegn på at hun nå skulle satse på sin egen artistkarriere.

Damn, I wish I was your lover

Sophie hadde spilt inn en demo av den første sangen sin. Den het «Damn I wish I was your lover». For å tjene til livets opphold stod hun i garderoben og tok i mot kjendisenes jakker på et populært utested på Broadway. David Bowie spurte om tips til make up, Steve Martin var raus på tips’en mens Mark Cohn var opptatt av stemmen hennes. Hun husker han sa: «Du som har så pen stemme når du snakker, du synger sikkert veldig fint også». Sophie tok opp demo-kassetten sin fra vesken og Mark tok den med til sitt plateselskap. Ikke lenge etter ble hun omtalt som «pop perfeksjon», «søkende og forførende» og «så kompleks som popmusikk kan være».

Debutplaten het «Tongues and tails» og kom ut i 1992. Hun var 27 år. Jeg var 21. Jeg møtte henne til intervju og husker hva jeg tenkte da jeg introduserte «Damn I wish I was your lover» etterpå. Hun var en kjekk pike.

Ikke bare en hyggelig hit fra 1992

Sophie B Hawkins karriere er på ingen måte over. I fjor ga hun ut sitt 6. album – «Free Myself». Sjekk det ut!

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.