Dagbok

Ingen bryr seg

Det høres negativt ut. Og jeg tror det er det også. «Ingen bryr seg»… ett uttrykk jeg har hørt ganske mye de siste årene. Det har kommet inn via husets to yngste, og det har handlet om alt fra mine påstander rundt leggetid og lekserutiner til lærere og medelevers holdninger i hverdagen. Men, stemmer det? Er det ingen som bryr seg lenger?

Så klart er det mange som bryr seg. Men, jeg er redd for at det er med begrepet som med den berømte røyken, den hadde som kjent ikke vært der hvis det ikke var en ild (eller en glo) et sted… Finnes det spor av at ingen bryr seg andre steder enn i språket til de unge?

Bussen

Bussen som skal gå kl 07:05 kommer ofte 07:15. Det må man akseptere hvis man bor på en øy og været er så som så. Men, jeg har litt vanskeligere for å akseptere at bussen som skal gå kl 07:05, stadig går klokka 07:01. Hvis jeg kommer til holdeplassen kl 07:04, vet jeg jo ikke at den allerede har vært der. Jeg synes sjåføren burde stå til kl 07:05, og på den måten hente seg inn i forhold til ruteplanen igjen. Men, det ser ut til at ingen bryr seg.

Skiltingen

Når syklistene skal følge skiltingen fra Hvaler til Fredrikstad, har det blitt lettere å finne skiltene. Det er flott. Men, har det blitt lettere å finne frem til målet? På bildet ser du skiltet på Kjøkøy. Det forteller meg at jeg skal sykle rett frem for å komme til Fredrikstad. Men, sannheten er at man må ta til høyre, inn i undergangstunnelen, for å komme seg dit. Jeg vet, så ikke noe problem. Men, turisten fra Italia, som sykler her for første gang, havner i en blindvei nede ved vannet. Og han har temperament, som kjent, og han kunne sluppet å bruke det, hvis bare skiltingen var riktig. Men, ingen bryr seg.

Ingen bryr seg
En vinkel på den pilen hadde gjort det enklere å komme til Fredrikstad. Men, ingen bryr seg.

Kofferten

I 10 dager stod det en koffert på bussholdeplassen. Over kofferten lå det en jakke. Folk gikk av og på bussen, men kofferten ble stående der. I over en uke. Noen snakket om det. Politiet fikk beskjed. Men, ingen brydde seg før etter 10 dager. Da ble kofferten hentet, men jeg vet ikke av hvem.

Stemmer det som ungdommen bruker som daglig-uttrykk for at ting ikke er viktige. At ingen bryr seg. Eller burde jeg kanskje ikke bry meg så mye?

Ingen bryr seg. Du bare chatter luft.

Jeg synes det er et kult språk. Det får meg til å føle meg yngre. Og jeg tenker at det alltid er noe som endres med nye generasjoner. Sja mener?
Men, jeg håper ikke at ingen bryr seg… Og jeg håper at vi andre bryr oss nok til at de unge bryr seg også, når de ikke er fullt så unge lenger.

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.