Dagboken fra radiolivet

Pisket krem uten pisk?

Eller visp, da… For stavmikseren tok kvelden. Selvfølgelig rett før jeg hadde brukt for den. Og det har jeg ganske ofte, for jeg elsker krem! Av alle ting som Roede tar avstand fra, er pisket krem det jeg har nærmest livet. Jeg forsøker å begrense meg, men det finnes alltid en kakao, en Irish Coffee, en ostekake eller en bolle med bringebærsyltetøy som helt klart trenger selskap av pisket krem. Så – hvordan lage pisket krem uten pisk?

Pisket krem uten pisk? white plastic bag in stainless steel bucket

Pisket krem uten pisk

Eller, visp, da… Ellers tenker du bare på noe annet… men, det heter pisket krem. Pisket er forresten et av de ordene som bare blir rarere og rarere jo flere ganger du sier det. Akkurat som sennep.

Nettstedet viivilla.no har praktiske tips. En del av dem fordrer ikke at du eier en villa. Dette tipset er best for deg som ikke har stavmikser, og treffer således meg midt i hjertet. Klar for løsningen for alle oss som vil ha krem, men ikke har noe å vispe den med?

Slik lager du pisket krem uten visp

Med dette smarte trikset har du alltid frisk krem i kjøleskapet. Se hvordan du pisker krem uten visp:

  1. Start med å helle kremfløten i et rent syltetøyglass.
  2. Skru på lokket tett for å unngå søl.
  3. Nå kommer trikset: rist syltetøyglasset energisk i omtrent to minutter. Dette vil begynne å piske kremen inne i glasset.
  4. Etter to minutters risting vil du oppdage at kremen har tyknet og blitt til deilig pisket krem.
  5. Server umiddelbart eller bruk den piskede kremen i oppskriften din.

Det geniale med dette trikset er at du samtidig pisker kremen og oppbevarer den i samme beholder. Hvis du ikke bruker all kremen med én gang, kan du bare sette resten i kjøleskapet. På denne måten har du alltid ferdiglaget pisket krem tilgjengelig i flere dager.

Fristende bilder av krem

Det er bare å begynne å riste det syltetøyglasset!

Pisket krem uten pisk
white icing on brown cake
Pisket krem uten pisk
white ice cream on brown cone
strawberry ice cream on white ceramic plate
glass cup filled with ice latte on tabletop

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.