Dagboken fra radiolivet

Hyggelig sak i Radionytt

Til uken reiser vi på en liten turnè og vi gleder oss. I dag har Radionytt.no en hyggelig sak om turnèen.
Les den gjerne og følg Radionytt på Facebook, så blir du orientert om nyheter om radio.

Hva er Radionytt?

RADIONYTT.NO er en internett-tjeneste for alle med interesse for radio. Radionytt.no gir deg først og fremst nyheter fra radiobransjen i Norge og i Utlandet, og her kan du finne en omfattende oversikt over lyttertall, både de siste tallene og de historiske tallene. Via vår søster-nettsted LYTTE.NO har vi også Norges beste oversikt over radiostasjoner som streamer lyd over internett

Gjengitt fra Radionytt.no

Hyggelig sak i Radionytt

Turnèen, som du kan lese om her, starter i Stavern mandag 24. juni. Sendingen går direkte fra Kronprinsen i Stavern kl 17:03 til 19:00.

Vi skal treffe vennene våre, og forhåpentligvis også få oss noen nye. Når du er med i vennegjengen i P1s hverdagsfest, er du aldri alene. Over 400.000 andre er i gjengen også!

Vi har ikke med oss popstjerner og stort show, men du får se hvordan sendingen lages, i et ministudio som vi har med oss. Vi har også med oss noen sommerpremier, så her blir det mulighet for å få med seg et minne hjem.

Sommeren blir bedre med radio

Reiseradioen, lokalradioenes sommer-satsninger, P4s sommerturnè – alt er flotte deler av radiosommeren 2024. Vi håper du har lyst til å bli med oss på mini-turnè. Og delta i sommhitduellen.

Du finner alle låtene fra Sommerhitduellen 2024 her.

Hyggelig sak i Radionytt

Litt om stedene

fra www.snl.no:

24. juni kl 17:03
Stavern er et tettsted i Larvik kommune i Vestfold. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 3,7 km², og har 6008 innbyggere (2023).

Stavern ligger vest for innløpet til Larviksfjorden.

Stavern var tidligere en egen kommune, opprinnelig under navnet Fredriksvern. Kommunen skiftet i 1930 navn til Stavern og fikk i 1943 bystatus (kjøpstad). Stavern var på det tidspunktet Norges minste by. Byen fikk mindre utvidelser i Brunlanes i 1949 og 1969. Stavern ble innlemmet i Larvik storkommune i 1988. I 2010 vedtok Larvik kommunestyre at Stavern igjen er en by. Den tidligere kommunen svarer til Stavern sogn.

25. juni kl 17:03
Sandefjord er en kommune i Vestfold fylke. Kommunen fikk sine nåværende grenser i 2017, da tidligere Sandefjord kommune ble sammenslått med nabokommunene Andebu og Stokke. Tettstedet Vear i tidligere Stokke kommune ble samtidig overført til Tønsberg kommune.

Mot vest grenser kommunen til Larvik, mot nord til Tønsberg og mot øst til Færder. Kommunens kystlinje på i alt cirka 160 kilometer går fra Vestfjorden i nord til Sandefjordsfjorden i sør. Kommunen omfatter også 124 øyer. Bysenteret ligger innerst i Sandefjordsfjorden. Stedet Himberg tilhører Sandefjord kommune, men er en eksklave, slik at den er omgitt av Larvik kommune på alle kanter.

26. juni kl 17:03
Tønsberg er en kommune i Vestfold fylke som omfatter kyststrekningen fra Åsgårdstrand via Tønsberg sentrum til nordspissen av Nøtterøy. Kommunen grenser i nord til Holmestrand, i øst til Horten og Oslofjorden, i sør til Færder og Sandefjord, i vest til Larvik.

Til 1988 var Tønsberg en bykommune med trange grenser. I 1988 ble Sem kommune på nordsiden av byen innlemmet i Tønsberg, og i 2020 ble det meste av Re kommune en del av Tønsberg. I 2017 ble tettstedet Vear overført fra tidligere Stokke kommune til Tønsberg.

27. juni kl 17:03
Verdens Ende er sørspissen av øya Tjøme i Færder kommune i Vestfold. Området het opprinnelig Helgerødtangen. Navnet «Verdens Ende» oppstod blant tilreisende på begynnelsen av 1900-tallet. Før dette var området mest kjent som fiskehavn og som utkikkspost for loser på jakt etter oppdrag.

Naturen domineres av svaberg som er formet av isbreer for mer enn 10 000 år siden. I dag er det et friområde og populært utfartssted.

Vippefyret ble oppført i 1932, samme år som kong Haakon 7. åpnet Vrengen bru. Vippefyret er et monument og har aldri hatt navigasjonsmessig betydning. Fra Verdens Ende er det utsikt mot Færder fyrNasjonalparksenter på Verdens Ende ble åpnet av dronning Sonja 27. juni 2015.

Bor på Kjøkøy og i radioen din. Glad radiogutt med 2 barn og verdens beste kjæreste. Elbil-sjåfør, båtvant og glad i å være på kjøkkenet. Nysgjerrig og passe sosial. Ta meg til havet - der trives jeg best.